Verdergaan naar hoofdinhoud
Logo

Happy Gym

Zoeken
Home
Coaches
Gymnasten
Recreanten
Foto's en Video's
Happy Cup
Happy Trophy
Bibliotheek
Coole Happy Gymmanieren
  

Happy Gym Youtube Channel

Follow happygymbe on Twitter

Puur voor de sportr

Gymfed

IKGym

 

 ‭(Verborgen)‬ Verwijder alle site inhoud weergeven

 
 

Neem deel aan onze proeflessen in de zaal  
Wispelberg Coupure op 17 September van 13u tot 15u
Logo
Op zaterdag 17 september is er 's avonds ook de 4de editie van de Happy Quiz. Hier vind je meer details.

Deze melding verdwijnt automatisch binnen enkele ogenblikken.

HAPPY GYM

Happy Gym is een topsport turnvereniging, opgericht in september 1994 die zich uitsluitend specialiseert in de Ritmische Gymnastiek.

Happy Gym voert de professionele aanpak hoog in het vaandel. Het einddoel is de maximale ontplooiing van de ritmische gymnastiek en het bereiken van een hoog niveau in binnen- en buitenland zowel van de competitiegroep als van de recreanten.

Reeds van in de kleuterafdeling (3-6 jarigen) worden de sportieve lijnen uitgetekend. Na een initiatieperiode worden de turnsters geselecteerd.

Happy Gym geniet de volle steun van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen, BLOSO en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.

Tess haalt WK norm met lint in Israël

In de zoektocht naar WK-selecties, begon vorig weekend Tess aan haar internationaal programma. Meteen een topwedstrijd, nu de Grand Prix in het Israëlische Holon werd voorgeschoteld, van oudsher geen gemakkelijk wedstrijd. Alle wereldkleppers zoals Mamun, Kudryavceva, Titova en Rivkin tekenden present.

Tess was ondergedeeld in groep B en kwam geprangd tussen Kudryavceva en Shafizada Gulsum. De tuigvolgorde was de FIG-volgorde, zodat Tess kon beginnen met hoepel. De oefening verliep zeer vlot en Tess turnde zeer netjes. Alleen werd halfweg de oefening een risico weggelaten en het slot van de oefening werd niet op de juiste wijze gevangen. Beide foutjes samen kosten haar wel wat punten zodat zij op de slotsom van 12,250 punten uitkwam. Jammer want de uitvoeringsscore was best goed. De baloefening was de minste van de vier tuigen : niet zeker en onzuiverheden waren de juryleden niet ontgaan. Er kon alleen op beterschap worden gehoopt en die kwam er ook. Tess vocht terug en toonde présence op de mat. Eén kleine drop was er net teveel aan op een Grand Prix-niveau zodat uiteindelijk een 13,133 werd genoteerd, net onvoldoende voor een WK tuig-selectie. "Save the best for last", zal Tess gedacht hebben en hield haar beste oefening van het tornooi voor het laatst. Met het lint straalde Tess zelfvertrouwen uit. Ze beheerste het tuig en liet zich op geen foutje betrappen. Met 13,600 haalde zij meteen haar eerste WK tuig-selectie binnen en kon het Grand Prix-tornooi van Holon dan toch voor haar met een positieve noot worden afgesloten. Proficiat Tess !

Uitslag op de resultatenpagina

  Gepost door Edwin De Backer op woensdag 2 april 2014 
Vier titels op de Vlaamse kampioenschappen

 

Het laatste weekend van maart, is traditioneel de afspraak voor de Vlaamse kampioenschappen ritmische gymnastiek. Afspraak in de Arena Van Vletingen voor de regionale titelstrijd voor het A- en B-niveau. Door de afwezigheid van Helena, hadden we op zaterdag nog drie deelneemsters in het B-niveau. Zoals doorheen het ganse seizoen reeds, presteerde Aiko met de uitstraling van een kampioene een foutloos parcours. Lichte foutjes in de oefening zonder tuigen niet te na gesproken, liet zij fraaie dingen zien met touw en hoepel. Zij werd dan ook met verve Vlaams kampioene. Bij de één jaar oudere miniemen 2 hadden we twee vertegenwoordigers. Lydia deed het bijzonder goed : zij was lichtjes ontgoocheld voor een klein foutje met hoepel, maar kon toch met mooie oefeningen zonder tuig en touw, terecht beslag leggen op de tweede plaats en de bijhorende zilveren medaille en kon vooral de kloof met de eerste plaats zien slinken tot één punt. Cati had zoals reeds het ganse seizoen een heel sterke oefening met hoepel, maar de oefening zonder tuig was te slordig om een gooi te kunnen doen naar het podium. Zij werd vierde.

Omdat er voor de I gymnasten niet al te veel wedstrijden op het programma staan dit seizoen, zochten vele trainsters hun heil in de groepsoefeningen, waarvoor er wél Vlaamse en nationale wedstrijden geprogrammeerd zijn. Zo kregen we voor Happy Gym twee groepsoefeningen aan de start van dit regionaal kampioenschap. Een groepje met Jaklin, Sasha en Viktorija in een keurig felroze pakje begeesterde de toeschouwers : deze prille beginners hadden een mooie choreografie in huis en turnden zich naar een verdiende tweede plaats. De andere groep bestond uit gymnasten die ook reeds enkele provinciale voorrondes hadden geturnd. Bianka, Fee, Luca, Marie-Hélène en Laura bevestigden hun vooruitgang en namen een bronzen plak mee naar huis, waardoor zij ook kunnen aantreden op het komende Belgisch kampioenschap.

De beurt dan aan de individuelen van het A-niveau. Onze twee vertegenwoordigers bij de jongeren deden het uitstekend. Larisa is terug op niveau. Met heel stevige oefeningen vloog zij doorheen de wedstrijd en maakte vooral met het touw indruk. Waar zij bij de oefening zonder tuigen nog en concurrentie naast zich moest dulden, nam zij met de tuigen steeds meer afstand en behaalde zo met brio de Vlaamse titel binnen ! Aya zorgde voor een thriller. Eerst een sublieme oefening zonder tuigen, met klasse en uitstraling. Daarna vergat de wedstrijdleiding te melden dat een gymnaste niet was komen opdagen en was Aya niet klaar voor de touwoefening, die dan ook niet foutloos was. Hoepel was dan weer in orde, maar de concurrentie sloop dichterbij. Slechts 0,2 punten verschil met de tweede en 0,4 met de derde in de tussenstand bij de aanvang van het laatste tuig. De hoop op goud leek vervlogen toen Aya de bal slecht opving en het tuig de vloer verliet. De derde in de stand maakte echter dezelfde fout zodat ook voor haar zelfs het podium niet meer mogelijk was. Als allerlaatste kwam de concurrentie voor de Vlaamse titel op de mat, maar ook daar ging het fout : precies dezelfde fout. Met enig geluk, maar toch verdiend won Aya, na een lange kwetsuur, alzo de Vlaamse titel.

Met vier van de zes aanwezige seniors, kon de Vlaamse titel moeilijk ontsnappen. Alleen was de vraag wie de podiumplaatsen in de wacht zou slepen. Paulien mocht met hoepel de spits afbijten. Ondanks ook een lang aanslepende blessure, presteerde Paulien naar behoren. Waar de seniors uitvoeringsfoutjes voortdurend te zwaar aangerekend krijgen, werd zij karig beloond met 12,000 punten. Hetzelfde verhaal eigenlijk bij de overige tuigen. Was de baloefening minder clean, dan konden de knotsen wel bekoren, maar het leek wel of de uitvoeringsjury met een vergrootglas naar de oefeningen keek ! Paulien werd derde. Voor Tess begon de wedstrijd niet al te best : bij de eerste moeilijkheid bij het eerste tuig ging het al fout. De hoepel verliet de mat. Zware fout, maar de rest van de oefening was vrij behoorlijk. Of dit de slechts 10,900 punten verantwoordt is niet duidelijk, maar de uitvoeringsscore is wel heel erg laag. Tess turnde over de ganse lijn niet zo'n beste wedstrijd. De baloefening lukte behoorlijk, maar ook met knotsen en een vervelend knoopje in het lint, kon niet meer dan een plek net naast het podium verantwoorden. De eerste oefening van een competitie lijkt stilaan een trauma te worden voor de Happy Gym gymnasten, want ook de hoepeloefening van Joke ging mis. Net voor de finale gooi een klein foutje met een misser bij het risico-einde tot gevolg. 11,600 punten, met een finale fout zeker, maar andermaal bijzonder laag rekening houdend met de rest van de oefening. Joke verstaat het echter wel om, zeker met een foutloze baloefening, iedereen in vervoering te brengen. Met open mond staren naar een perfecte Nessun Dorma : een kippenvelmoment. 13,800 minstens een punt te kort. Op twee kleine dropjes na, ook een goede oefening met knotsen. Ondanks een desastreus begin, legde Joke een goed parcours af en werd zij verdiend tweede. Regelmaat op hoog niveau vonden we terug bij Najlae. Al het ganse seizoen presteert Najlae op een hoog niveau. Met een code die haar op het lijf geschreven is, brengt zij telkens weer zeer dynamische en choreografisch sterke oefeningen. Voeg daarbij haar natuurlijke schwung, charisma en zeer sterke technische gave en je hebt een topturnster die het parcours met een sprekend gemak aflegt. Uitschieter met de knotsen, duidelijk haar favoriete tuig, waar zij met 13,900 punten de hoogste score haalt van het ganse kampioenschap. Met Najlae hebben we een zeer terechte Vlaamse kampioene in huis.

Proficiat aan alle meisjes en nu op naar de komende nationale kampioenschappen !

 

Uitslagen op de resultatenpagina

  Gepost door Jan Decrock op woensdag 26 maart 2014 
Najlae op zoek naar WK selectie in Calais

 

Een eerste poging om de selectienormen te halen voor het Wereldkampioenschap RG later dit jaar in Izmir (Turkije), speelde zich voor Najlae af in het Noord-Franse Calais. Door de jaren heen is de Tournoi Internationale du Nord Pas de Calais, een hoogstaande wedstrijd, met een beperkt aantal deelnemers van hoog niveau. De wedstrijd wint daardoor aan intensiteit. De 27e editie was niet anders. Ondanks de zware concurrentie van de World Cup in Debrecen, was men er toch in geslaagd enkele toppers aan de start te krijgen. Ons land was bij de juniors vertegenwoordigd door Anaïs Collin (Mounier) en Kaat Wyers (Gym Mol). De laatste streed nog voor de laatste selectienorm voor het EK in Baku in juni dit jaar. Anaïs turnde een knappe wedstrijd en eindigde in de algemene wedstrijd tweede. Kaat ging wat gebukt onder de zenuwen en moest genoegen nemen met een twaalfde plaats. De selectie ging op het nippertje verloren (maar werd later gedelibereerd door de KBT, zoals we vernamen).

Volle aandacht hadden we voor de Belgische vertegenwoordigster bij de seniors, onze Happy Gym turnster Najlae. Een belangrijke test na het Corbeil avontuur van vorig jaar. En omdat er zoveel tijd was verlopen tussen mei 2013 en maart 2014, waren er terug de zenuwen die bij de eerste oefening met hoepel de kop opstaken. Wat slordigheden en één drop, maakten van de oefening niet echt wat er normaal uitkomt. Een score van 13,200 is zeker goed, maar de uitvoeringsscore was te laag door de foutenlast. De baloefening was perfect en alles leek hoge punten te zullen opleveren tot één fataal moment, waarbij de bal uit de handen gleed. Jammer, want ondanks een hoge uitvoeringsscore deze keer, boette Najlae in op de moeilijkheid door het missen van het risico (13,133). Vanaf dan echter was zij gelanceerd en geraakte ze in overdrive. Een magnifieke oefening met knotsen, die haar een finaleplaats opleverde toonde haar ware kunnen. Met 14,183 punten kreeg ze de achtste score van het lot. Met het lint was ze zelfs vijfde en haalde 13,900 punten. Dat leverde tweemaal de selectienorm voor het WK. Doodjammer van de eerste twee tuigen want dan had de Wk selectie een feit geweest. In de algemene wedstrijd eindigde Najlae zevende (twee deelneemsters waren buiten competitie).

Op zondag twee finales. Daarin bewees Najlae dat knotsen haar allerbeste tuig zijn. Zij greep net naast het podium, maar die vierde plaats leverde haar een score van 14,766 punten op, haar hoogste ooit. Lint was minder goed dan de dag voordien, maar toch nog beloond met een 13,316 punten, waardoor wij moeten besluiten dat Najlae een prachtig tornooi heeft geturnd en het beste laat verhopen op de komende internationale uitdagingen.

Uitslag op de resultatenpagina.

  Gepost door Jan Decrock op woensdag 26 maart 2014 
Tweede provinciale voorronde in Mol

Vorig weekend tekenden alle juniors en seniors van A, B en C niveau present in de sporthal ‘Den Uyt’ in Mol, voor de Provinciale voorronde aldaar. Voor de meisjes van het C-niveau was het meteen hun eerste provinciale wedstrijd, vermits tot nu alleen de jongeren aan de slag waren.

clip_image002[4]Thaïs is dit seizoen voor het eerst aan de slag in de juniors categorie. Hoepel is in principe haar sterkste onderdeel, doch een fatale eindgooi gaf meteen een flinke knauw in haar aspiraties. Vermits slechts twee van de drie geturnde oefeningen in rekening worden gebracht, moest zij meteen achtervolgen. Het lukte niet echt. Zij werd uiteindelijk zevende, wat onder de verwachtingen toch. Noémie van haar kant was haar eigen zelve. Technisch zeer sterk turnde zij een beresterke hoepeloefening clip_image004en de dansende Latijn-Amerikaanse knotsen zijn haar op het lijf geschreven. Toch botste zij tegen een sterke concurrente en moest dus met klein verschil genoegen nemen met een weliswaar verdiende tweede plaats. Maona is eerstejaars senior en deed het verre van slecht. De Euphoria hoepeloefening ligt haar goed en scoorde ook goed (9,600). Met de nieuwe touwoefening ging het wat minder, zodat ook daar de baloefening uiteindelijk veel moest goedmaken. De kloof met de eerste (met scores waarvan sommige A seniors jaloers zouden zijn) was evenwel te groot. Maona werd derde.

Voor onze A seniors was het na de eigen provinciale kampioenschappen, de tweede provinciale wedstrijd. Desondanks stonden de zenuwen blijkbaar hoog gespannen. Onze vier seniors begonnen aan de wedstrijd met hoepel en gingen alle vier in de fout. We nemen aan dat dit niet afgesproken was…Na maandenlang blessureleed, deed Paulien haar wederoptreden. Natuurlijk met fouten in elke oefening, maar verwondering hoeft dat niet te baren met amper één week echte training in de benen. Met vastberadenheid en training zal Paulien er ongetwijfeld weer staan over enkele weken. Nu reeds kaapte zij een vierde plaats weg. Het was trouwens ook opvallend dat een fout in de oefening voor de meisjes bijzonder zwaar werd bestraft. Daarvan weet bijvoorbeeld Joke goed mee te spreken. We zijn niet blind voor het feit dat Joke een ongelukkige wedstrijd turnde, doch één (weliswaar zware) fout in de baloefening, kan in principe haar score niet reduceren tot die van het C-niveau. Joke werd derde en zal zo snel mogelijk deze wedstrijd vergeten en opnieuw focussen op de opdrachten die volgen. Tess volgde in perfecte solidariteit met haar teamgenoten, met een deftige hoepel-fout en struikelde op een vreemde clip_image006manier tijdens de baloefening. Knotsen was haar enige vrij foutloze oefening, want waar ze nooit faalt met het lint, sloop er nu ook een onzuiverheid in de oefening die haar zwaar werd aangerekend. Voldoende voor een tweede plaats, dank zij de regelmaat maar het kan beter. Wat groot was het verschil met Najlae, die snel haar fout met hoepel te boven kwam. Ondanks een gebrekkige trainingsvoorbereiding door ziekte, gaf de wedstrijdadrenaline haar een duidelijke boost. Bal, knotsen én ook lint waren van hoog niveau zodat zij met vertrouwen naar haar komende internationale opdrachten kan toewerken.

Uitslagen op de resultatenpagina

  Gepost door Jan Decrock op woensdag 19 februari 2014 
Fee, Jaklin, Aiko en Larisa halen goud op tweede provinciale voorronde

 

De tweede provinciale voorronde, was meteen de eerste wedstrijd voor de jongeren van het C-niveau. Op zaterdag was het reeds de beurt aan de benjamins C, miniemen C en beloften C. Ook de groepsoefeningen van de jongeren kwamen aan bod. Bij de benjamins C, begon de wedstrijd vrij moeilijk voor Luca. Voor haar normale doen maakte zij ongewoon veel fouten in de oefening zonder tuig. Ook de touwoefening was zeer slordig, maar gelukkig maakte de moeilijkheidsgraad van de oefening en de foutenlast bij de concurrentie veel goed. Een zilveren medaille was haar deel. Fee daarentegen was duidelijk van plan de fakkel van haar teamgenote over te nemen. Haar oefening zonder tuig was netjes en de beste van het lot. Het was bang afwachten voor de hoepeloefening, maar ook daar trok Fee geweldig goed haar streng. Dik verdiend behaalde zij haar eerste echte gouden medaille. Bij de miniemen C was Moïra bij de oefening zonder tuig meteen goed vertrokken. Haar 8,800 punten waren de beste van alle concurrenten. Maar daarna ging het mis : zowel bij de touwoefening als met hoepel werden teveel fouten gemaakt zodat zij pas, licht ontgoochelend, vijfde werd. Zus Anaïs trad aan bij de beloften C, maar ook zij kende geen al te vlotte namiddag. De technische fouten lagen te hoog om aanspraak te maken op een gouden medaille. Een goede oefening met hoepel kon de pil wat verzachten zodat Anaïs uiteindelijk tweede werd.

Happy Gym stuurde twee groepen naar de jongeren competitie. De groepen turnen tweemaal dezelfde oefening, waarbij het gemiddelde tussen beide oefeningen de uitslag bepaalt. Na de eerste uitvoering was Happy Gym 1 de beste. Het groepje bestaande uit Sasha, Viktorija en Jaklin begeesterde vriend en tegenstander en gingen vlot op kop. Een kleine onzuiverheid in de tweede uitvoering werd echter afgestraft. Zij werden tweede maar het duidelijk dat zij heel wat potentie in huis hebben. Happy Gym 2, bestaande uit Fee, Luca, Laura, Marie-Hélène en Bianka leverde een betere tweede uitvoering af dan de eerste, verbeterde de score en werd zeer verdienstelijk derde.

Op zondag was het de beurt aan het I niveau (de allerkleinsten) en het B-niveau om hun tweede provinciale voorronde af te werken. De wedstrijd bij de prepupillen draaide uit op een duel tussen Sacha en de deelneemster van Forza Ritmica. Sasha was slordig met het touw en dat kostte haar de eerste plaats. De categorie van de prepupillen 2 was een kolfje naar de hand van Jaklin : net als bij de vorige provinciale voorronde, bracht zij een weergaloze oefening zonder tuigen en won overtuigend haar wedstrijd. Bij de pupillen 2 was het de beurt aan de drie youngsters van Happy Gym. Bianka danst geweldig graag op Stromae en dat was eraan te zien. Haar oefening zonder tuig was de beste (op één na). Een ietsje aarzelende touwoefening kwam erna, waardoor zij de hete adem in de nek voelde van teamgenote Laura, die met hoepel weliswaar, een sterke tweede oefening neerzette. Marie-Hélène ten slotte turnde vlot mee en viel vooral op door haar gedrevenheid bij de rock & roll getinte oefening zonder tuig. Bianka werd tweede, Laura derde en Marie-Hélène vierde, mooi in volgorde.

Door de kwetsuur van Aya, was Larisa onze enige vertegenwoordigster bij de jongeren op het A-niveau. Zij heeft haar rol als vaandeldraagster ook waar gemaakt. Zowel met touw als hoepel was zij de beste van het lot. Alleen zonder tuig moest zij nipt de concurrentie laten voorgaan, maar het was alleszins genoeg voor een gouden medaille en een revanche op haar vorige provinciaal kampioenschap.

Na het uitstekende provinciaal kampioenschap, waren alle ogen ook gericht op Aiko. Haar provinciale titel vroeg om bevestiging. En die kwam er ! Met een verschil van bijna drie punten (!) domineerde Aiko haar tegenstandster in alle onderdelen.

Happy Gym had bij de beloften B nog drie gymnasten in het strijdperk. Het is dit seizoen ook opmerkelijk welke progressie Lydia heeft gemaakt. Zij turnde dit weekend zeer constant en was zelfs de beste met hoepel. Zij werd tweede met een verschil van amper 0,15 punten van de eerste plaats, die vorig jaar nog onbereikbaar leek. Deze keer gaf ook Cati het beste van haarzelf. Jammer dat de sterke hoepeloefening van het PK niet kon herhaald worden want anders zat er ongetwijfeld een podiumplaats in. Vierde is in elk geval de weg naar boven. Helena was ei zo na de beste in de oefening zonder tuigen, maar daarna ging het compleet fout. Verschillende tuigverliezen met touw en hoepel konden niet meer opleveren dan een zesde plaats.

Volgende week is het de beurt een de juniors en seniors in hun eerste (C-niveau) en tweede (A-B niveau) provinciale voorronde. We hopen op medaillebuit.

Uitslagen op de resultatenpagina.

  Gepost door Edwin De Backer op donderdag 13 februari 2014 
Full House op Provinciaal kampioenschap

 

Eind januari is meestal het ogenblik waarop het startschot wordt gegeven van de binnenlandse wedstrijden. Vorig weekend was het niet anders en stonden de Provinciale kampioenschappen Oost-Vlaanderen op het programma. Door de horizontale opdeling van de competities (lees volgens geboortejaren), waren de gymnasten van het C-niveau er nog niet bij (zij starten pas begin februari), maar de jongeren van het prepullen, pupillen, B- en A niveau wisten meteen hoever zij stonden.

Op zaterdag beten de jongeren de spits af. In de prepupillen categorie stonden de jongste gymnasten aan de start, voor wie het meestal de eerste binnenlandse competitie was. Voor onze vereniging waren alle ogen gericht op Sasha. Zij leverde een duidelijk uitstekende oefening zonder tuig af en ook (en vooral) de touwoefening was van hoog niveau. Toch zag de jury er blijkbaar graten in, want Sasha moest vrede nemen met de tweede plaats (geen ranking voor de allerjongsten – iedereen goud – behalve op papier…). In de pre-pupillen 1 (één oefening) bracht youngster Jaklin het er uitstekend vanaf. Zij turnde zich netjes naar de eerste plaats met een oefening zonder tuig.

Bij de pupillen hadden we drie vertegenwoordigsters. Favoriete Bianka, vorig seizoen nog goed voor de Vlaamse titel, kende wat onzekerheden met het touw en kon niet verhinderen dat clubgenote Laura haar de tweede plaats afsnoepte, mede dankzij een leuke hoepeloefening. Marie-Helène bracht een puike oefening zonder tuig. Enkele fouten met hoepel plaatsten haar net achter haar beide clubgenoten.

De miniemen zijn ingedeeld in twee geledingen, volgens geboortejaar. Aiko overvleugelde haar tegenstand, met uitstekende oefeningen zonder tuig en touw. Hoepel was wat minder zuiver, maar verhinderde geenszins dat zij zich tot Provinciaal kampioene mocht kronen.

Bij de miniemen 2, turnden zowel Helena als Lydia twee goede oefeningen en één mindere. Zij eindigden respectievelijk tweede en derde. Cati was de beste met hoepel, maar vooral de fouten met touw brachten haar slechts een vijfde plaats op.

Gecharmeerd waren de toeschouwers vooral door de groepsoefening van de jongeren van Happy Gym. Jaklin, Viktorija en Sacha brachten een oefening zonder tuig die qua uitvoering bijzonder synchroon werd gebracht. Zij waren duidelijk de besten, maar strandden toch op een tweede plaats. De andere groepsoefening van Happy Gym werd eveneens verdienstelijk gebracht, maar heeft nog wat werk voor de boeg om de oefening vooral synchroon te brengen. Bianka, Marie-Hélène, Laura, Luca en Fee werden derden.

Op zondag was het de beurt aan de oudere leeftijdscategorieën. Meteen goed voor twee provinciale titels. Larisa was de beste met de oefening zonder tuig en touw, maar maakte een zware fout met hoepel, die haar meteen 0,60 punten kostte. Genoeg voor de provinciale titel, maar in de open categorie was zij tweede. Ook Aya mocht zich tot provinciaal kampioene kronen, maar mocht niet blind zijn voor twee minder goede oefeningen met hoepel en bal met veel uitvoeringsfouten. De oefening zonder tuig en touw was prima.

Nu wij dit seizoen geen turnsters hebben in de juniorscategorie, zijn alle ogen gericht op de seniors, waar Happy Gym in principe met vijf gymnasten alom tegenwoordig is. Door de kwetsuur van Paulien (en Julie van Forza Ritmica) bleven uiteindelijk nog vijf seniorgymnasten in wedstrijd. Halfweg diende ook Charlotte nog af te haken met een hardnekkige rugkwetsuur. Een zusterstrijd aan de top dus. Traditiegetrouw speelden de zenuwen Joke parten bij haar eerste oefening. Alles verliep vlotjes, maar een hoepelverlies zorgde voor een score die hoger had kunnen zijn (12,200 punten). Nadien kwam Joke op dreef : de baloefening bracht een eerste kippevelmoment, de nessun dorma kreeg een nieuwe dimensie (14,150 punten) en ook de oefening met knotsen was van het beste uit de soort (13,700). Omdat kort voor haar optreden het lint was blijven hangen, maakte het lint van Tess de dienst uit en werd de oefening terug wat zenuwachtiger gebracht. Joke kaapte zilver weg. Dat Joke zilver haalde was ook het gevolg van het uitzonderlijk hoog niveau dat Najlae turnde. Ook wat zenuwen en dus onzuiverheden bij het eerste tuig, maar door een sterke bal- maar vooral sublieme knotsoefening (14,450 punten) kenden we de provinciale kampioene. Terecht. Tess van haar kant was niet echt in haar dagje. Bij elke oefening ging wel iets mis en alleen bal en lint haalden een aanvaardbaar niveau. Globaal moet alles nog wat hoger, maar harde trainingsarbeid loont altijd. Haar derde plaats zorgde voor een volledig Happy Gym podium in de hoogste categorie : een beter begin van het seizoen is amper mogelijk. Proficiat meisjes !

Uitslagen op de resultatenpagina

  Gepost door Jan Decrock op vrijdag 31 januari 2014 
Clubkampioenschappen 2014 schieten wedstrijdseizoen op gang

 

Traditioneel werden één week voor de aanvang van het binnenlandse wedstrijdseizoen, de clubkampioenschappen gehouden : een ideale test voor gymnasten en juryleden om na een lange adempauze, terug de draad op te nemen en te zien hoe het met de wedstrijdconditie is gesteld.

Tiptop was het allemaal nog niet, maar de ganse competitiegroep nam de wedstrijd au sérieux en liet zien dat we aan de drempel staan van wat wel eens een succesvolle campagne kan worden.

Vooral onze jongste gymnasten konden bekoren : zij toonden dat ze klaar zijn voor het grote werk. Viktorija en Jaklin zijn twee talentrijke youngsters, waarbij de laatstgenoemde haar eerste wedstrijdseizoen ingaat. Beiden zijn ook te zien in een groepsoefening, die getuigde van een puike simultane choreografie. Beide jonge gymnasten worden daarin bijgestaan door de absolute topper van het clubkampioenschap : Sasha heeft alles in zich om een hele grote te worden. Zij stak met kop en schouders uit boven de concurrentie in de categorie van de prepupillen 1. Ook bij de één jaar oudere pupillen 2, zagen we een uitstekende Bianka, Laura en Marie-Hélène. Vooral eerstgenoemde toonde een echte présence op de mat en danste op Stromae met een duidelijke afspraak met de toekomst.

Bij de benjamins turnde Larisa op niveau. Vooral de touwoefening was netjes en met overtuiging gebracht. In de categorie benjamins C was Fee de beste bij afwezigheid van de zieke Luca.

In het nieuwe technische reglement zijn de miniemen voor de dit seizoen, de beloften van voorheen. Aya toonde dat ze klaar is voor het grote werk. Haar scores doen het beste verhopen en zijn een tweedejaars waardig. De juniorscategorie wenkt !

Bij de miniemen C ging Moïra met de eerste plaats lopen, maar kende toch enkele haperingen vooral met het touw. Wat dan weer niet kon gezegd worden van Aiko in de miniemen B categorie. Een nette touw-oefening zette de toon voor drie verzorgde oefeningen, die haar de beste maakten van haar leeftijdsgenoten. Lydia werd met mooie scores tweede, Helena derde en Cati vierde.

Anaïs, die dit seizoen bij de beloften C zal turnen, bracht een sterke hoepeloefening, maar heeft nog werk aan de twee overige tuigen, die wat slordig werden gebracht. De start van het seizoen voor het C-niveau ligt nog enkele weken verderop. Bij de juniors C toonde Noémie dat zij stilaan timmert aan de weg terug naar het hoge niveau dat zij vorig seizoen haalde. Thaïs, eerste jaar junior, moest de duimen leggen, maar nadert zienderogen.

Maona, eerstejaars senior C, kende een moeilijke wedstrijd : de traditioneel sterke hoepeloefening ging de mist in en Maona had het lastig om de draad van de wedstrijd op te nemen. Het lukte pas aardig bij de baloefening, die een aanvaardbaar niveau haalde.

Bij de seniors A ten slotte bleef Paulien, gekwetst, aan de kant en maakten de overigen er een spannende wedstrijd van. Charlotte strandde op drie honderdsten van een punt van Joke, die uitstekende hoepel- en knotsoefeningen afwisselde met ontgoochelende bal- en lintoefeningen. Als Joke erin slaagt de constante aan te houden, kan zij als eerstejaars senior hoge ogen scoren dit seizoen. Tess turnde haar regelmatige zelve : hoepel en lint zijn duidelijk haar sterkste tuigen, maar mits het vermijden van foutjes bij bal en knotsen, zal ook met haar opnieuw rekening moeten gehouden worden dit jaar. Ze eindigde tweede. Met duidelijke scores, kaapte Najlae de eerste plaats weg. Alleen bal kon nog iets beter, maar de overige tuigen haalden uitzonderlijk mooie scores voor een begin van het wedstrijdseizoen.

Kortom, een geslaagd clubkampioenschap dat voor iedereen nuttig was en alleen maar laat hopen dat de Happy Gym turnsters dit seizoen sterk voor de dag zullen komen. Proficiat meisjes en op naar de wedstrijden !

 

Uitslagen op de resultatenpagina.

 

  Gepost door Edwin De Backer op dinsdag 21 januari 2014 
Prettige feesten en het allerbeste gewenst voor 2014

  Gepost door Jan Decrock op dinsdag 24 december 2013 
Einde van het Belgium’s Got Talent avontuur voor Happy Gym

BGT Halve finales

Na een laatste drukke week van voorbereidingen, was het vrijdagavond eindelijk zo ver:
De halve finale van Belgium’s Got Talent.
De jury was bij de preselectie zeer positief. De lat moest zodus deze keer een heel stuk hoger om de verwachtingen te overtreffen.

De act verliep vlekkeloos en het was duidelijk dat onze gymnasten hier zeer intensief aan gewerkt hadden (zo’n duizend uren volgens Joke).
Zeer knap gedaan meisjes!

De combinatie van de belichting met de schitterende pakjes (dank je Katy), de kapsels (dank je Marina) en de make-up maakten het geheel af. De jury was dan ook meteen overtuigd.
Ray “loved the energy, the spectacular elements and the ensemble”, Rob apprecieerde het harde werk en verwachtte hen in de finales en Karen vond dat dit optreden dat van de audities overtrof.

Nu was het afwachten om te zien of ze voldoende stemmen zouden krijgen van het publiek om door te gaan. BGT Halve finales
De meeste andere acts waren ook van hoog niveau en de meningen over de beste acts waren dan ook sterk verdeeld.
De jury gaf blijk van een voorkeur voor Seppe en Johnny Trash, maar Ray vermeldde wel nog dat hij dacht dat het publiek voor Happy Gym zou stemmen.

Spijtig genoeg was dat niet zo en eindigt het BGT avontuur voor Happy Gym hier.
De meisjes vonden het een prachtige ervaring en ze hebben met volle teugen van de media-aandacht genoten.

Op onze homepage en op http://vtm.be/belgiums-got-talent/happy-gym-plooit-zich-in-onmogelijke-bochten kun je hun optreden nog eens bekijken, en op http://www.happygym.be/Fotopaginas/BGT%202013%20Halve%20Finales.aspx staan er al enkele foto’s.

  Gepost door Jan Decrock op zaterdag 23 november 2013 
Happy Gym naar halve finales Belgium’s Got Talent

imageHappy Gym is samen met 31 anderen geselecteerd om deel te nemen aan de halve finales van Belgium’s Got Talent.

Heel wat gymnasten van verschillende teams deden dit jaar mee aan de preselecties, maar spijtig genoeg ging slechts 1 team door.

Komende vrijdag 22 november zijn ze aan de beurt met een nieuwe act.

Alle ritmiek- en gymnastiekfans moeten zeker kijken en vooral ook stemmen!

Bekijk ook de auditie opnieuw op http://vtm.be/belgiums-got-talent/lenigheid-zonder-grenzen-bij-happy-gym

  Gepost door Jan Decrock op zaterdag 16 november 2013 
1 - 10 Next
 

 Groep Jongeren 2 PV2 2014 (Met dank aan Marta Safronova)

Geen dringende info op dit moment

 Geplande Activiteiten

26-4-2014BK RG + COUPE KBT RGFFG
2-5-2014Kalamata CupKalamata (Griekenland)
3-5-2014VK RG CGent
9-5-2014World Cup CorbeilCorbeil-Essonnes (Frankrijk)
1 - 4 Next

Online inschrijven

 Aankondigingen

Trainingen A (niet senior) en B gymnasten 04-04-14
 • vrijdag 4 april training met Marta
 • zaterdag 5 april van 10.30-13u met Elke
 • maandag 7 april voorlopig geen training wegens geen trainster
 • dinsdag 8 april van 12.30-16.30 met Mira
 • woensdag 9 april, donderdag 10 april en vrijdag 11 april van 13.30 - 17.30 met Marta
 • zaterdag 12 april van 10.30-15.00 met Marta
 • maandag 14 april van 9.00-12.30 met Charlotte
 • dinsdag 15 april, woensdag 16 april, donderdag 17 april, vrijdag 18 april, zaterdag 19 april van 12.30-16.30 met Mira
 • maandag 21 april nog te bespreken

Trainingen A Seniores tijdens Paasvakantie 04-04-14
 • vrijdag 4 april training met Marta
 • zaterdag 5 april van 10.30-13.00 met Elke
 • maandag 7 april voorlopig geen training (geen trainster)
 • dinsdag 8 april van 13.30-18.00 met Mira
 • woensdag 9 april, donderdag 10 april vrijdag 11 april van 13.30-17.00 met Marta
 • zaterdag 12 april van 10.30-15.00 met Marta
 • maandag 14 april, dinsdag 15 april, woensdag 16 april, donderdag 17 april, vrijdag 18 april, zaterdag 19 april van 13.30-18.00 met Mira
 • maandag 21 april nog te bespreken

Info Paasstage C gymnasten 04-04-14
Op http://www.happygym.be/Webinhoud/HAPPY%20GYM%20-%20PAASSTAGE%202014.pdf vind je de uurregeling van de Paasstage voor de C gymnasten.

1 - 3 Next
Happy Gym

 Koppelingen

  BLOSO
  BOIC
  De Vlaamse Gymnastiek Federatie
  Gymfoto
  Stad Gent
  Provincie Oost-Vlaanderen
  Marc Voltigier Clips and DVDs