Verdergaan naar hoofdinhoud
Logo

Happy Gym

Zoeken
Home
Coaches
Gymnasten
Recreanten
Foto's en Video's
Happy Cup
Happy Trophy
Bibliotheek
Coole Happy Gymmanieren
  

Happy Gym Youtube Channel

Follow happygymbe on Twitter

Puur voor de sportr

Gymfed

IKGym

 

 ‭(Verborgen)‬ Verwijder alle site inhoud weergeven

 
 

Neem deel aan onze proeflessen in de zaal  
Wispelberg Coupure op 17 September van 13u tot 15u
Logo
Op zaterdag 17 september is er 's avonds ook de 4de editie van de Happy Quiz. Hier vind je meer details.

Deze melding verdwijnt automatisch binnen enkele ogenblikken.

HAPPY GYM

Happy Gym is een topsport turnvereniging, opgericht in september 1994 die zich uitsluitend specialiseert in de Ritmische Gymnastiek.

Happy Gym voert de professionele aanpak hoog in het vaandel. Het einddoel is de maximale ontplooiing van de ritmische gymnastiek en het bereiken van een hoog niveau in binnen- en buitenland zowel van de competitiegroep als van de recreanten.

Reeds van in de kleuterafdeling (3-6 jarigen) worden de sportieve lijnen uitgetekend. Na een initiatieperiode worden de turnsters geselecteerd.

Happy Gym geniet de volle steun van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen, BLOSO en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.

Najlae, Aya en jongeren groep zijn Vlaams kampioen

In het weekend van 28 en 29 maart werden in de Sporthal "Den Uyt" de Vlaamse kam-pioenschappen ritmische gymnastiek gehouden. Na de provinciale voorrondes, het eerste 'grote' werk. Geen verstoppertje meer, maar rechtuit voor de titel. En onze Happy Gymmers hebben het bijlage niet slecht gedaan.

Na twee provinciale voorrondes, waarin iedereen vond dat onze jongeren groep te weinig werd beloond voor de mooie choreografie van de groepsoefening en zij telkens ook tweede eindigden, was het deze keer raak, op het juiste moment. Zowel in de eerste als de tweede uitvoering van de oefening waren zij de beteren van de concurrentie en zo kaapten Bianka, Sasha, Oona, Jaklin en Viktorija hun eerste Vlaamse titel weg en leidt hun gouden medaille naar de volgende Belgische kampioenschappen.

Zowel Bianka als Viktorija moesten daarna ook nog individueel aan het werk. Bianka zat meteen goed in de wedstrijd en volgde met haar oefening zonder tuigen, de latere winnares kort op de hielen. Een score van 9,650 punten is best wel goed te noemen. Helaas kende die goede start geen vervolg met de touwoefening. Teveel slordigheden en rechtstreekse technische fouten kropen in de oefening, zodat zij haar mooie positie niet kon handhaven. Toch kon Bianka beslag leggen op de derde plaats en een bronzen plak mee naar huis nemen als tweede medaille. Ook Viktorija bracht een fraaie oefening zonder tuigen. Zeer verzorgd en met de nodige uitstraling. Met 9,500 punten volgde zij kort haar teamgenote. Viktorija verzorgde haar touwoefening beter en kon zo een zilveren medaille bemachtigen.

De oefeningen zonder tuig, waren duidelijk een kolfje naar de hand van de jonkies van Happy Gym, want ook Luca turnde een fraaie oefening "free hands". Zij liet met 9,850 punten de tweede hoogste score noteren van het ganse deelnemersveld. Maar met tuigen wil het dan minder vlotten, want vooral de touwoefening ging enigszins de mist in. Luca herstelde zich nog wat met de baloefening en legde zo in haar eerste jaar op het B-niveau beslag op de derde plaats, goed voor brons.

Bij de juniors B hadden we ook twee vertegenwoordigsters en allebei gingen zij naar huis met een medaille. Lydia kon met haar touw-oefening de kloof met de eerste plaats nog niet te groot houden (9,900 punten), maar tuigverlies met de hoepel deed iedereen enigszins twijfelen. Niettemin vocht zij terug met een ongelooflijke 'panache', die haar karaktersterkte en sterke mentaliteit verraadt. Een knappe prestatie, die haar in totaal de zilveren medaille opleverde, die zij verdiende. Cati kwam 0,05 punten tekort voor die tweede plaats en dat was vooral te wijten aan de zwakke touwoefening. Zij probeerde de scheve situatie nog recht te zetten door vooral een zeer sterke hoepeloefening (9,950 punten) te turnen, maar zelfs de hoogste balscore van het lot, kon niet voorkomen dat de met het touw geslagen kloof niet meer kon gedicht worden. Toch een verdiende derde plaats.

De dag nadien, op zondag, was het een hondenweer in Mol. Maar het Vlaams kampioenschap A-niveau stond op het programma, dus begaven velen zich door wind en weer naar de Kempen aan het Zilvermeer. Larisa bond in de beloftencategorie opnieuw de strijd aan met haar rechtstreekse concurrenten uit de andere clubs. Maar deze keer haalde Larisa net het podium niet. Toch mag zij niet ontgoocheld zijn, want haar scores oogden fraai. De oefening zonder tuig was fraai, maar vooral touw en hoepel behoorden tot de betere oefeningen van de categorie. Helaas was een tuigverlies met bal er teveel aan. Ze probeerde de meubelen nog te redden maar het punten verlies was te groot om nog aanspraak te kunnen maken op een podiumplaats, temeer daar de concurrentie geen steekje meer liet vallen. Larisa werd vierde, een ondankbare plaats. Aiko gaf van bij de aanvang een zenuwachtige indruk. De anders zo knap gebrachte oefening zonder tuig kon niet overtuigen en ook het touw, een oefening die zij perfect beheerst, viel tegen. Pas in de tweede helft van de wedstrijd herpakte Aiko zich en bracht het bewijs van haar mogelijkheden. Hoepel en bal waren beide goed. Alleen waren de eerste twee oefeningen onvoldoende om nog aanspraak te maken op een dichtere plaats dan de zesde die zij uiteindelijk bekleedde.

Na de middagpauze werden de twee hoogste categorieën afgewerkt. Zij trad voor het eerst aan in de juniorscategorie dit jaar en meteen is duidelijk dat Aya een meerwaarde betekent voor deze leeftijdsgroep op het hoogste niveau. Al van bij de aanvang van de wedstrijd drukte Aya haar stempel op het gebeuren. Een sublieme oefening met touw die quasi foutloos werd gebracht leverde een score van 12,100 punten op en sloeg meteen een kloof van bijna twee punten met de kortste achtervolger. Aya was aan een goede reeks begonnen, want ook de oefening met hoepel was in orde en leverde haar zelfs nog een wat hogere score op : 12,150 punten. De korte pauze tussen de tuigen, bracht haar een beetje uit de goede drive. Kleine foutjes slopen in de bal- en vooral knotsoefening, die dan ook meteen lager werden genoteerd. Aya had evenwel voldoende voorsprong opgebouwd, was in alle tuigen de beste en eindigde verdiend als Vlaams kampioene met een voorsprong van meer dan vier punten op de tweede.

Door de schoolverplichtingen van Tess, had Happy Gym bij de seniors slechts drie vertegenwoordigsters. De concurrentie was niet mis : niet alleen de Molse Kaat Wyers maar ook de teruggekeerde Elisabeth De Leeuw zorgden voor het nodige weerwerk, maar ook voor een boeiende en spannende wedstrijd. Er werd met hoepel begonnen en Paulien kwam als eerste van de Happy Gym gymnasten op de mat. De oefening werd met de nodige overtuiging gebracht, maar een grabbel naar de hoepel kostte natuurlijk wel al enkele uitvoeringspunten, die onder de zeven doken. Technische fouten worden – ook internationaal – cash betaald. Omdat de GymFed bij de organisatie een afwijkende volgorde hanteerde, zouden nadien de knotsoefeningen volgen. Daarin kende Paulien meer succes. De uitvoering was vlekkeloos en met 13,800 punten werd zij karig beloond, ook al kreeg zij de derde hoogste score van de deelnemers. Ook bij Paulien was de pauze er wat teveel aan; Bij de hervatting met bal verloor zij, na een zeer sterk begin, op een ongelukkig moment, het tuig (op training gaat het altijd goed) en stokte haar remonte. De veer was enigszins gebroken en de laatste oefening met lint kon dit niet meer rechtzetten. Niet de behaalde vijfde plaats, maar vooral hetgeen zij bij momenten toonde op de mat, doet alleen het beste verhopen voor hetgeen komen gaat.

Uitkijken was het ook naar de wedstrijd van Joke. Zowel in de provinciale voorrondes als op de wedstrijd in Calais, was het er nog niet echt uitgekomen bij onze regerende Belgische kampioene. In Mol opende Joke met hoepel beresterk. In de haar gekende 'dramatische' en 'virtuoze' stijl, legde zij een mooi afgewerkte hoepeloefening op de mat, overtuigend en de tweede hoogste score van het gezelschap (14,100 punten). De knotsen vlotten iets minder alhoewel er niet echt zware fouten werden gemaakt. Op het moment dat iedereen zich afvroeg of Joke de rol zou moeten lossen, kwam de fenomenale 'Nessun dorma'. Als geen ander weet Joke op deze Turandot-aria een kippenvelmoment te creëren en als die oefening foutloos wordt gebracht, levert die altijd hoge scores op. Een tweede 14,100 bracht Joke weer in de race. De laatste oefening met het lint sputterde wat, kende geen al te grote fouten (een kleine spurt niet in acht genomen), maar het zou toch bang afwachten worden wat de concurrentie deed. Toen ook die in de fout ging, kwam Joke verdiend op het podium terecht met een bronzen medaille als oogst.

Zijn er nog superlatieven te vinden om het kampioenschap van Najlae te beschrijven. We moeten ons niet tot overdreven euforie laten verleiden, maar wat Najlae bij momenten liet zien, grenst aan het allerbeste van wat wij in jaren hebben gezien op een Vlaamse RG-mat. Wat een spannende strijd zou worden tussen Najlae en Kaat, werd al meteen bij de eerste oefening zwaar gehypothekeerd toen Kaat vrij zenuwachtig aan de wedstrijd begon en Najlae een sublieme hoepeloefening bracht. Met 14,700 punten sloeg zij toen reeds een kloof van anderhalf punt met weliswaar nog drie tuigen te gaan, maar op dat niveau wel reeds een voorsprong die moeilijk te overbruggen zou zijn. En dan kwamen de knotsen. Iedereen wet dat dit het favoriete tuig is van Najlae en ze heeft dat ook getoond. Zondermeer klasse, foutloos, uitstraling, présence…Soms mijmer ik dan eens over de gemiste kans in Izmir, toen in september vorig jaar. Had ze dit toen gebracht ! Een score van 15,500 punten doet dromen, maar het kan. Die oefening heeft het in zich. En dan was er weer die pauze. Even uit de goede flow en een baloefening die wat tegenstribbelde. Niet meer dan een 'accident de parcours', zo bleek. Want finaal kwam dan nog de lintoefening, die Najlae altijd al met de nodige schwung en ritme brengt. Niets zou haar nog van die titel houden : 14,250 punten, een punt meer dan de concurrentie. Wat mij betreft, iedereen recht op de banken en staand applaus. Najlae werd zeer terecht Vlaams kampioene. Mogen wij dromen van meer ?

Aan alle meisjes een dikke proficiat en hopelijk mogen we nog eens van hetzelfde proeven op de volgende nationale kampioenschappen.

Uitslagen op de resultatenpagina

   

 

  Gepost door Jan Decrock op zaterdag 4 april 2015 
Najlae en Joke in Calais

 

Amper terug thuis van de Baltic Hoop, vertrokken vorig weekend opnieuw twee Happy Gym gymnasten naar een internationaal FIG tornooi, de 28e editie van de Tournoi International Pas de Calais (de vroegere Coupe d'Opale) aan de Franse noordkust. Heerlijk weertje maar strakke zeewind, het decor van een boeiende wedstrijd in de Salle Delphine Ledoux, het trainingscentrum van de pôle GR Calais van de Franse gymnastiekfederatie.

Aangevuld met pre-junior Maité Van Kampen en junior Anaïs Collin, vormden Najlae en Joke de ruggengraat van de Belgische delegatie. Het tornooi had in het verleden steeds een beperkt maar zeer kwaliteitsvol deelnemersveld en de editie 2015 was niet anders. Wereldtoppers zoals de Roemeense Filiorianu, de Israëlische Ashram en de Amerikaanse Serena Lu waren naar Calais afgezakt en maakten , samen met een schare Franse gymnasten zoals Camille Ay het mooie weer.

Het lot had voor onze gymnasten een niet zo favorabele volgorde in petto. Najlae begon met bal, uitgerekend het tuig dat ook in Riga niet zo vlotjes ging. Was het de twijfel van Letland of de opstekende verkoudheid die roet in het eten gooide, maar deze eerste oefening was niet bepaald een succes. Onzuiverheden en tuigverlies op het eind , zorgen voor een niet zo geslaagde opener. Met de hoepel ging het gelukkig al een stuk beter en kon zij bevestigen wat reeds in de voorgaande wedstrijden vaststond : hoepel is duidelijk een sterk tuig voor Najlae. Met 14,000 punten werd mooi gescoord. Ook de twee volgende tuigen streelden de kaap van de 14 punten. De lintoefening was vrij goed, met schwung gebracht en bijna genoeg voor een finaleplaats. De in Riga nog zo hoog scorende knotsoefening, kende net iets teveel onzuiverheden om die hoge punten te evenaren, maar kon toch, gelet op de omstandigheden, toch bekoren. Het puntentotaal van 53,250 lag twee punten lager dan in Letland, maar de zon schijnt niet alle dagen… Bal, dat is een kolfje naar de hand van Joke, die daarmee ook de spits mocht afbijten. Foutloos, wat een zucht van opluchting ontlokte bij de begeleiding. Met 13,500 werd Joke echter te karig beloond, want de oefening was zowaar één van de betere van het lot. De hoepeloefening was echter hetzelfde lot niet beschoren. Teveel tuigverlies op slechte momenten, deden Jokes fraaie uitgangspositie na het eerste tuig meteen teniet. Ook het lint vlotte niet : de warme zaal en dus transpiratie, lieten het lint tot tweemaal toe rond het lichaam hangen, wat natuurlijk meteen wordt afgestraft in de score. Gelukkig kon Joke zich nog herpakken met een heel leuke en speelse knotsoefening, zodat zij toch op dezelfde fraaie manier kon eindigen als zij begonnen was (13,450). Beide meisjes werden respectievelijk negende en tiende. Zowel Maité als Anaïs werden in hun categorie vierde.

Uitslagen op de resultatenpagina

  Gepost door Edwin De Backer op dinsdag 24 maart 2015 
Najlae sterk in Letland, Sasha en Jaklin pakken medailles in Mol

 

Op 13 maart 2015 vlogen Happy Gym-turnsters Najlae en Paulien richting Riga in Letland om daar deel te nemen aan de FIG competitie "Baltic Hoop 2015" dat aan zijn 16e editie toe was. Temidden van een met kunstwerken versierde competitiehal, namen 29 gymnasten deel waaronder een aantal gevestigde namen, zoals de Wit-Russische Staniouta, Romanova uit Oekraïne, Halkina, Bogdanova alsook enkele toppers uit Azerbeidjan. Een serieuze test dus voor onze meisjes.

Najlae die op de laatste provinciale kampioenschappen in eigen land een geslaagde generale repetitie had, schoot sterk uit de startblokken. De hoepeloefening was meteen goed voor een 14,117 punten wat op dit niveau mag gezien worden. Jammer dat de baloefening enigszins de mist inging, want zowel de oefening met lint (14,100) en vooral de knotsoefening (14,500) waren absolute top. Met een totaalscore van 55,717 punten sloot zij nauw aan bij de gerenommeerde turnsters voor haar en was zij amper één punt verwijderd van een 16e stek. Paulien kon zich ook vrij goed handhaven temidden van dit kransje Europese toppers. Hoepel (13,250) en bal (13,500) waren goed en ook lint kon nog op gematigde bijval rekenen, maar met de knotsen ging het volkomen mis. Toch moet ook Paulien uit dit Letse avontuur het nodige besef puren dat zij verder op de ladder aan het klimmen is, hetgeen binnenkort ongetwijfeld de nodige vruchten zal afwerpen. Op het slotgala achteraf wist Paulien nog een kunstenaarstrofee "Hand of Glass" mee naar huis te nemen.

In hetzelfde weekend was er in Mol een internationaal jongerentornooi, waaraan ook enkele Happy Gymmers deelnamen. Sasha toonde nog maar eens haar verfijnde techniek en zette meteen de toon voor een sterk tornooi met haar oefening zonder tuigen. Daar reeds was zij bijna één punt sterker dan de tegenstand. De touwoefening kende net iets meer technische foutjes, maar zij had genoeg voorsprong om met de gouden medaille huiswaarts te keren. Jaklin begon net iets minder goed zonder tuigen, maar zette dat meteen recht door te bewijzen dat zij tuigtechnisch zeer sterk is en hoge ogen scoort. De zilveren medaille was zeer verdiend en meteen had Happy Gym de eerste twee plaatsen voor zich opgeëist. Ook Oona – die in een hogere categorie uitkwam – heeft sterk van zich afgebeten. Zij hield zich mooi staande temidden van het internationale gezelschap en kon beslag leggen op een zeer verdienstelijke zevende plaats. Bravo meisjes.

Alle uitslagen op de resultatenpagina

  Gepost door Edwin De Backer op dinsdag 24 maart 2015 
Oona en Sasha winnen in Brasschaat – Thaïs provinciaal kampioene

 

Brasschaat was dit weekend 'the place to be' voor de derde provinciale voorronde ritmische gymnastiek voor het I en C niveau. De Happy Gym meisjes brachten het er helemaal niet slecht vanaf. Bij de allerkleinsten legde Raïsa een uiterst verzorgde oefening zonder tuigen op de mat en liet meteen de hoogste score van het lot noteren. Het touw wou net iets minder vlotten, waardoor zij uiteindelijk tweede werd. Ann-Marie van haar kant kreeg de meeste uitvoeringspunten achter haar naam bij de oefening zonder tuig, maar de moeilijkheidsjury had het iets minder op haar begrepen. Ook kleine slordigheden met het touw speelden haar lichtjes parten. Ann-Marie werd derde. Bij de I2 9 jarigen blijft Oona de successen opstapelen. Ook al was het verschil deze keer miniem, toch was ze de beste zonder tuig, maar met het touw heeft ze al zeker een betere wedstrijd geturnd. Toch had ze nog voldoende marge om beslag te leggen op de gouden plak. De I1 9 jarigen, kenden een dubbel Happy Gym succes. Sasha turnde een uiterst verzorgde wedstrijd. Met de oefening zonder tuig had zij reeds een ruime voorsprong van 0,5 punten op de concurrentie, maar teamgenote Jaklin counterde met een zeer sterke touwoefening. De hoepeloefening van Jaklin was heel goed, maar Sasha gaf een sublieme baloefening ten beste en verwees Jaklin naar de tweede plaats. Een mooie wedstrijd van die twee youngsters.

De groepsoefening van de B jongeren 8 tot 10 jaar met Bianka, Oona, Viktoria, Sasha en Jaklin oogstte veel bijval van het publiek. Een kleine fout bij de eerste oefening ten spijt, deden zij in de tweede uitvoering ruimschoots beter, maar moesten uiteindelijk de duimen leggen met een miniem verschil van 0,05 punten. Het gaat elke keer echter steeds weer crescendo, wat het beste voor de toekomst laat verhopen.

Op het C-niveau had Happy Gym nog drie vertegenwoordigsters. Emilie, die voor het eerst dit jaar aan competitie doet, bevestigde bij de 11 jarigen haar goede uitslagen van de vorige wedstrijd. Onze provinciaal kampioene is erin geslaagde de kloof met de top van het klassement te dichten. Zij liet de hoogste hoepelscore in de categorie noteren en legde uiteindelijk beslag op de bronzen plaats op amper 0,15 punten van de eerste stek. Bij de juniors had Thaïs pech bij de oefeningen met knotsen, toen een wispelturige knots het hazepad koos en buiten de mat terechtkwam. Dat kwam haar duur te staan, want zonder die fout lag de weg naar de eerste plaats open. Thaïs werd nu tweede, maar toch Oost-Vlaams kampioene. Bij de seniors ten slotte turnde Maona een heel goede oefening met hoepel, maar maakte nadien twee ernstige fouten, zowel met bal als met knotsen, waarbij de tuigen telkens buiten de mat terechtkwamen en die haar heel veel punten hebben gekost. Als zij deze zware fouten weet te vermijden, ligt een mooie weg open voor Maona die verder leidt dan de derde plaats die zij nu wist te bemachtigen.

Alle provinciale voorrondes zijn nu achter de rug. We kunnen duidelijk de vooruitgang zien bij alle Happy Gym turnsters. Proficiat ! En nu op naar de Vlaamse kampioenschappen eind deze maand.

 

Uitslagen op de resultatenpagina

  Gepost door Jan Decrock op zaterdag 14 maart 2015 
Najlae en Aya Oost-Vlaamse kampioenen

 

Najlae is vorig weekend in de Arena Van Vletingen te Gent Oost-Vlaams provinciaal kampioene geworden. Haar globale prestatie was er één die mocht gezien worden. De nieuwe hoepeloefening geraakte stilaan op dreef en bevestigde de leuke choreografie die ook al op de provinciale voorronde in Mol hoog scoorde. Toen kende deze goede prestatie geen vervolg, maar afgelopen weekend blaakte onze vice-nationaal kampioene van sportieve vorm. Met een even schitterende baloefening (14,550) sloeg zij reeds een kloof met de eerste achtervolgster en vooral de score met knotsen (14,850) was van internationaal niveau. Een heel kleine hapering met lint (toch goed voor 14,250) kon de pret niet bederven. Najlae bewees dat zij de terechte kampioene was en de wedstrijd van twee weken terug slechts een 'accident de parcours' was. Ook Paulien had een leuke reactie in huis voor de non-wedstrijd in Mol. Zowel hoepel als knotsen vlotten goed en vooral het sterke lint werd terecht beloond met de tweede hoogste score van de wedstrijd (14,150). Een jammerlijke fout met bal verhinderde dat Paulien aanspraak kon maken op de zilveren medaille. Toch een knappe derde plaats als terechte beloning. Bij Tess kan je rekenen op een constante wedstrijd. Dat was op dit Provinciaal kampioenschap niet anders. Een goede wedstrijd zondermeer, zonder echte uitschieters, zonder echte dieptepunten. Hoepel en lint kwamen het best uit de verf. Een mooie vierde plaats aan het eind van de rit. De oefeningen van Belgisch kampioene Joke, willen maar niet vlotten. Het ging volledig mis in Mol, maar ook het kampioenschap in Gent, was niet echt super. Teveel fouten op beslissende momenten zorgden ervoor dat het seizoen voor Joke nog echt moet beginnen. Een goede wedstrijd in Calais binnenkort, kan voor de nodige déclic zorgen.

In de juniorscategorie, turnde Aya een goede wedstrijd met drie tuigen. Zowel touw, hoepel als bal lukten vrij goed, maar met de knotsen verspeelde zij bijna de voorsprong die zij met de andere tuigen had opgebouwd. Een verdiende provinciale titel ongetwijfeld, maar foutloos turnen bij alle oefeningen, is een werkpunt. In de categorie van de beloften turnden ook Larisa en Aiko een betere wedstrijd. Zij legden beslag op de tweede en derde plaats in de provinciale uitslag, maar moesten in de open wedstrijd Lenne Sannen uit Mol voor zich dulden.

Zaterdag hadden de jongeren van het B-niveau hun provinciale wedstrijd al afgewerkt. Lydia turnde een goede hoepel-, maar vooral een sterke baloefening bijeen en legde verdiend beslag op de tweede plaats. Cati had pech met het touw en eindigde een trapje lager op het podium. Bij de 10 jarigen, heeft een zieke Bianka alle moed bijeen geraapt om nog een fraaie tweede plaats weg te kapen, net voor teamgenote Viktoria, die daarmee een plaatsje beter deed dan bij een vorige editie. In de categorie van de 11 jarigen legde Luca beslag op de derde plaats, maar was niet echt bij de zaak in de oefeningen met touw en hoepel, waar zij ongetwijfeld beter kan. Bij de instappers ten slotte, toonden Raïsa, Anne-Marie en vooral Oona nogmaals al het goede dat wij van hen verwachten. Proficiat aan alle meisjes en op naar de Vlaamse kampioenschappen !

Uitslagen op de resultatenpagina.

  Gepost door Edwin De Backer op vrijdag 6 maart 2015 
Thaïs en Aya winnen in Mol

 

De eerste provinciale voorronde voor +13 jarigen, dus juniors en seniors, vond vorig weekend plaats in Mol. Happy Gym was van de partij met zeven turnsters.

De juniors van het C-niveau beten de spits af. Thaïs was onze vertegenwoordigster in deze categorie een deed het uitstekend. Vooral de hoepel-oefening was meer dan behoorlijk en kende niet al te veel technische fouten. Het leverde haar een gedeelde hoogste score van alle deelneemsters op. Ook de baloefening ging vrij vlot. Alleen had de GymFed een nieuwigheid ingevoerd in de wedstrijd en duidde de chrono een tijdsoverschrijding van 3 seconden aan, wat een aftrek van 0,15 punten opleverde. Niettemin was de balscore de hoogste van alle deelneemsters. Helaas kende beide goede oefeningen geen vervolg met de knotsen. Vrijwel alles ging fout, maar gelukkig liet ook de tegenstand het afweten, zodat Thaïs dan toch verdiend met de eerste plaats mocht pronken op het podium.

Maona trad voor het eerst aan in de seniorcategorie. Maona moet geacht worden zeker te kunnen meedraaien aan de top van haar leeftijdscategorie. Alleen zullen de technische fouten eruit moeten. Vooral de knotsen waren blijkbaar een zware opgave, na een nochtans mooie en goede hoepel-oefening. Maona werd vierde.

Zus Aya maakte dit seizoen de overstap naar de juniorcategorie in het A-niveau. Zij turnde zeer stabiel en met overtuiging. Wat foutjes met het touw, wellicht te wijten aan de zenuwen voor de eerste wedstrijd, maar voor het overige liep Aya steeds verder uit. Knotsen is voor Aya dit jaar een nieuw tuig, maar zij bracht de oefening met verve (11,800), maar ook de oefening met hoepel en bal staken met kop en schouders boven de tegenstand uit. Zij won de wedstrijd met 3,5 punten voorsprong op de tweede plaats.

Ook de seniors A waren aan hun eerste wedstrijd van het seizoen toe. Nationaal kampioene Joke kende haar dagje niet. Het was vrij duidelijk dat het al een tijdje geleden was dat zij nog een wedstrijd op enig niveau had geturnd. Alleen de baloefening (13,900) werd op aanvaardbaar niveau geturnd, maar alle overige oefeningen konden gerust onder de noemer 'complete off-day' worden geplaatst. Joke eindigde op een voor haar ontgoochelende vijfde plaats. Vice-kampioene Najlae begon zeer sterk : de hoepel-oefening haalde de hoogste score van de competitiedag (14,150) en toonde nog maar eens het geweldige talent dat zij tentoon kan spreiden. Nadien bleek dat de recente heelkundige ingreep bij Najlae toch enige fysieke sporen had nagelaten : langzaam zakte zij conditioneel enigszins weg en werden er meer fouten gemaakt. Verder dan een tweede plaats kwam Najlae niet. Paulien werd karig beloond voor haar nochtans niet onaardige wedstrijd. Vooral de eerste drie tuigen kwamen goed uit de verf, maar werden niet echt gehonoreerd in de score. De overgave die Paulien in de oefeningen legt, was duidelijk maar kon toch niet verhinderen dat de lintoefening teveel technische fouten kende en haar uiteindelijk op een vierde plaats bracht. De derde plaats in de uitslag, was ook voor een Happy Gym gymnaste. Tess was vrij constant in haar prestatie. Zij maakte weinig technische fouten en turnde vrij ontspannen. Knotsen, maar vooral hoepel waren haar sterkste tuigen. Zoals bij haar teamgenoten, ging ook één en ander mis bij de lintoefening, zodat zij zich nog moest reppen om de derde plaats veilig te stellen. Kaat Wyers won de wedstrijd. We moeten hopen dat deze provinciale voorronde de aanzet heeft gegeven tot een spannend wedstrijdseizoen. Afspraak in het laatste weekend van februari voor het Oost-Vlaams provinciaal kampioenschap.

 

Uitslagen op de resultatenpagina

  Gepost door Edwin De Backer op donderdag 12 februari 2015 
Bianka, Oona en Emilie provinciale kampioenen

 

Afgelopen weekend werd het wedstrijdseizoen 2014-2015 op gang gebracht met de eerste provinciale voorronde en meteen ook het Provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen voor alle jongeren categorieën. De Arena Van Vletingen was het strijdtoneel van heel wat jong talent dat de toekomst van de ritmiek in Vlaanderen zal gaan bepalen.

Zaterdag waren alle Instappers aan de beurt. Deze beginnende competitiegymnasten werden ingedeeld in leeftijdscategorieën en moeilijkheidsniveau. Scores boven een totaal aantal punten, worden met een gouden brevet gehonoreerd, onder het aantal met een zilveren brevet. Insiders weten natuurlijk ook graag hoe deze gymnasten het er hebben vanaf gebracht.

Bij de allerjongsten trad Ann-Marie als eerste in de arena. Zij betoverde meteen vriend en tegenstand met een sublieme oefening zonder tuig. Zeer charmant en uiterst verzorgd (een uitvoeringsscore van 8,00 punten is op die jonge leeftijd zelden gezien). Ann-Marie bracht dan ook de beste oefening van het ganse lot. Toch zou het niet volstaan voor de provinciale titel, nu de touwoefening een stuk minder zeker werd geturnd. Ann-Marie kaapte echter zeer verdiend de zilveren plak weg. Teamgenote Raïsa turnt in een andere stijl. Zij heeft een meer bruisend temperament, is iets minder zuiver maar de uitstraling van het plezier bij de oefeningen compenseert dat ruimschoots. Zij werd derde.

Bij de Instap 2 negenjarigen, mochten we meteen de eerste Provinciale titel vieren met Oona. Voor haar eerste grote officiële wedstrijd was het meteen raak. Oona bleef haar zenuwen duidelijk de baas en gaf blijk van een grote zelfzekerheid en présence. Zowel met de oefening zonder tuigen als met het touw torende zij boven de tegenstand uit.

De wedstrijd bij de Instap 1 negenjarigen, kende een wat tumultueus verloop, nu onze Happy Gym gymnasten niet echt kregen wat zij verdienden. Jaklin – een ganse week ziek – toonde een onvoorstelbare karaktersterkte en turnde een fraaie wedstrijd. De oefening zonder tuig, maar vooral de hoepeloefening werd karig beloond, waardoor zij vrede moest nemen met de derde plaats. Hetzelfde lot onderging Sasha. Super gemotiveerd bracht Sasha een vrij foutloos parcours, maar de baloefening en vooral de oefening zonder tuig werd minder gehonoreerd dan zij verdiende. Zilver was het resultaat.

Bij de C jongeren 11 jaar, was het ook voor Emilie haar eerste officiële wedstrijd. De overgang van de recreatieve groep naar de competitie werd vrij goed verteerd en Emilie hield goed stand, ook met de oefening met hoepel. In de open wedstrijd werd zij derde, maar als enige Oost-Vlaamse mocht zij terecht aanspraak maken op de titel van Provinciaal kampioene !

De zaterdagwedstrijden eindigden toch nog met een kleine ontgoocheling toen ook de groepsoefening B-jongeren (8-10 jaar) niet kreeg wat zij verdiende. Merkwaardig aan dit verhaal is dat de volledig mislukte eerste oefening (door een muziekmankement) een hogere score kreeg, dan de hernomen en perfect uitgevoerde oefening, en dan nog in de uitvoeringsscore. Iedereen zag natuurlijk wat men zag…

Op zondag kwamen de jongeren van het A en het B niveau aan bod. Luca, voor het eerst dit seizoen aantredend in het B-niveau, mocht de spits afbijten en deed dat vrij behoorlijk met een oefening zonder tuigen, die de op één na de hoogste score haalde. Daarna was Luca achter de zenuwen niet meer de baas. Vooral de hoepeloefening ging volledig de mist in. Allround vierde en provinciaal tweede was op die manier het hoogst haalbare voor haar. Beter verging het dan Bianka, in de B 10 jarigen. Bianka turnde vooral een regelmatige wedstrijd met een oefening zonder tuig, die de beste was van alle deelneemsters, maar met een net iets mindere touwoefening (foute gooi), zodat zij allround net de duimen moest leggen, maar zich toch tot Oost-Vlaamse kampioene mocht kronen. In de leeftijdscategorie tot 13 jaar, turnde Lydia een goede wedstrijd : heel sterk begonnen met touw, kropen er met hoepel en bal net iets meer onzuiverheden in de oefening. Toch leverde de baloefening haar de hoogste score van alle deelneemsters op. Zij legde beslag op een fraaie tweede plaats. Cati begon zeer aarzelend. De touwoefening was van de rampzalige soort, maar zij zette toen een fantastische remonte in. De hoepeloefening leverde haar de op één na hoogste score van de deelneemsters op en ook met bal turnde zij mee met de top. Die inhaalbeweging leverde haar een bronzen medaille op.

Ten slotte turnden nog twee leeftijdscategorieën in het A niveau hun provinciaal kampioenschap. Bij de categorie 11-12 jarigen (voorheen beloften), hadden wij twee vertegenwoordigsters. Aiko heeft dit seizoen de overgang gemaakt naar het A-niveau. Zij ontgoochelde niet en bewees haar plaats in die hoogste categorie waard te zijn. Vooral de oefeningen met hoepel en bal waren van een vrij goed niveau. Alleen had Aiko blijkbaar last om wat in het wedstrijdritme te geraken, want de oefening zonder tuigen en touw waren niet goed genoeg en deden haar allround naast het podium belanden. Provinciaal was zij derde. Larisa ontgoochelt nooit op wedstrijden. Onze nationale miniemen kampioene van 2014 komt nu in een hogere leeftijdscategorie en het gaat haar duidelijk goed. Ze gaf het beste van zichzelf in de oefening zonder tuigen en vooral met het touw. Een spijtige misser met hoepel, die behoorlijk zwaar werd afgestraft, kostte haar finaal de tweede plaats. Zij werd wel Oost-Vlaams vice-kampioene.

Allemaal proficiat, meisjes. Volgende week in Mol komen de oudere leeftijdscategorieën van het A, B en C niveau in actie.

Uitslagen op de resultatenpagina

  Gepost door Edwin De Backer op dinsdag 3 februari 2015 
Clubwedstrijd

Klik hierboven voor meer foto's

  Gepost door Jan Decrock op zaterdag 17 januari 2015 
Happy Cup 2014 is gestart !
 
 

In accordance with the Royal Belgian Gymnastics Federation ,our club vzw Happy Gym has the great honour to invite your club/ federation to attend the 17th edition of the International Rhythmic gymnastics F.I.G. Tournament

 

“THE HAPPY CUP 2014”  

in Ghent, Belgium from 14th until 16th of November2014

  Gepost door Jan Decrock op vrijdag 14 november 2014 
Laatste ronde

 

 

Voor de ceremonie zelf hadden we geen reservatie gemaakt en dus waren we te laat. Maar het theehuis van Happo-en ontving ons wel voor het gebruiken van een kopje groene thee en dat is op zich al een ganse bedoening. Het theehuis bevindt zich temidden een prachtige Japanse tuin inclusief bonsai- boompjes van 300 jaar oud en waar die dag 33 huwelijken waren ingezegend. Aardig om zien hoe tegelijk vier huwelijken tegelijk doorgingen en geen enkele plechtigheid in het vaarwater van het andere kwam. Japanners en organisatie: een perfect huwelijk als het ware. De tuin heeft ook een meertje en een idyllisch eilandje waaromheen kanjers van Japanse kooien zwommen met open pruillippen, als snakkend naar lucht. Paadjes leiden langsheen de perfect onderhouden gazons en als echte 'party crashers' storen we niet als we een kijkje willen nemen op de aan de gang zijnde huwelijkceremonie. Een horde dieners en diensters vegen nauwgezet alle rozenblaadjes van het pad, die door de familie en genodigden waren uitgestrooid, van zodra het koppel erover naar de fotosessie is gewandeld. Geen blaadje kon men nog bespeuren.

 

De theeceremonie dus : het eigenlijke voorbereidende werk, waarbij de theeblaadjes door de in kimono geklede dame op rituele wijze worden fijn gemaakt en gekookt, hebben we dus gemist, maar niet minder vriendelijk en met evenveel overgave en plechtigheid, nodigde zij ons uit om plaats te nemen in een lokaaltje, naast de tatami waar de echte ceremonie plaatsvindt. We krijgen eerst een blaadje papier op tafel waarop twee koekjes worden gelegd. Daarna komen de kopjes thee : een groen brouwsel dat in geen enkel opzicht gelijkt op wat wij als 'thee' drinken. De kom wordt door de serveerster met beide handen aangereikt en hoort ook met beide handen aangenomen te worden. De kop die een opschrift draagt wordt gedraaid tweemaal in wijzerzin, alvorens de drank zonder toevoegsels als suiker of melk, wordt genuttigd. Een soort groen theegruis blijft achter. Alvorens de kop terug neer te zetten, wordt die terug twee keer in wijzerzin gedraaid, zodat het opschrift nu naar de dame is gekeerd. Een ingetogen plechtigheid waaraan wij wellicht terugdenken als we nog een kopje thee nuttigen de toekomst.

De teamwedstrijd om de Aeon Cup kende een vrij voorspelbaar verloop : Gazprom uit Rusland, Deriugina uit Oekraïne, Dinamo uit Wit-Rusland, het team uit Azerbaidjan, Georgië, het verrassende Oostenrijk en Japan plaatsten zich voor de tweede ronde, waarbij een knock-out fase werd gehanteerd. Oostenrijk en Azerbaidjan verdween uit de wedstrijd, maar Japan versloeg onverwacht Georgië, zodat de halve finales werden geturnd door Gazprom tegen Japan en Dinamo tegen Deriugina.

 

De Oekraïense junior haalde het niet zodat Wit-Rusland uiteindelijk de finale mocht turnen tegen Mamun en Kudryavtseva. De Russen wonnen. Individueel ging Mamun met de gouden medaille lopen, omdat de wereldkampioene in de fout ging bij de bal-oefening. Een verrassende maar evengoed verdiende winnares.

Traditiegetrouw eindigt de Aeon Cup met een grandioze farewell-party op een overweldigend Meiji domein (Meiji Kinenkan - 明治記念館), waarbij men zich kon tegoed doen aan overdadige hoeveelheden sushi, roasted beef en dessert. Een stukje Vlaamse kermis, inclusief schietstanden en rad van fortuin, waren bij de turnsters zeer in trek. Afgesloten werd er met een gezamenlijke "kampai" op het volgend jaar!

 

Tokio, 20 oktober 2014

 

Edwin

 

  Gepost door Edwin De Backer op zaterdag 25 oktober 2014 
1 - 10 Next
 

 Demo Bianka, Luca en Fee

Geen dringende info op dit moment

 Geplande Activiteiten

25-4-2015Belgisch Kampioenschap en Coupe KBT RGGent
1-5-2015Europees Kampioenschap RG Minsk (BLR)
8-5-2015World Cup Corbeil-EssonneCorbeil-Essonne (FRA)
10-5-2015Vlaams Kampioenschap RG CIGent
1 - 4 Next

Online inschrijven

 Aankondigingen

Nieuwe foto's op de fotopagina 11-04-15
Op de fotopagina http://www.happygym.be/Media.aspx zijn er een hele reeks nieuwe foto's  van de wedstrijden van dit seizoen toegevoegd, genomen door Patrick Courouble.

Provinciale voorronde RG A 13+ en BC 14+ (ANT-LIM-VB) in Mol 07-02-15
Ook dit weekend nemen weer heel wat Happy Gym gymnasten deel aan een wedstrijd. We wensen Maona, Thaïs, Paulien, Tess, Joke, Najlae en Aya veel success.
Praktische info en draaiboek kun je op http://www.gymfed.be/activiteiten/detail.lasso?id=2558316&t=2 vinden.

Gymnastenpaginas aangepast 31-01-15
Het overzicht van de gymnasten op http://www.happygym.be/competitie/default.aspx is aangepast met nieuwe foto's en de achterliggende gymnastenpaginas zijn ook aangepakt. Kijk ze zeker eens na.

1 - 3 Next
Happy Gym

 Koppelingen

  BLOSO
  BOIC
  De Vlaamse Gymnastiek Federatie
  Gymfoto
  Stad Gent
  Provincie Oost-Vlaanderen
  Marc Voltigier Clips and DVDs