Verdergaan naar hoofdinhoud
Logo

Happy Gym

Zoeken
Home
Coaches
Foto's en Video's
Happy Cup
  

Happy Gym Youtube Channel

Follow happygymbe on Twitter

Puur voor de sportr

Gymfed

IKGym

 

   

Neem deel aan onze proeflessen in de zaal  
Wispelberg Coupure op 17 September van 13u tot 15u
Logo
Op zaterdag 17 september is er 's avonds ook de 4de editie van de Happy Quiz. Hier vind je meer details.

Deze melding verdwijnt automatisch binnen enkele ogenblikken.

HAPPY GYM

 

Happy Gym is een topsport turnvereniging, opgericht in september 1994 die zich uitsluitend specialiseert in de Ritmische Gymnastiek.

Happy Gym voert de professionele aanpak hoog in het vaandel. Het einddoel is de maximale ontplooiing van de ritmische gymnastiek en het bereiken van een hoog niveau in binnen- en buitenland zowel van de competitiegroep als van de recreanten.

Reeds van in de kleuterafdeling (3-6 jarigen) worden de sportieve lijnen uitgetekend. Na een initiatieperiode worden de turnsters geselecteerd.

Happy Gym geniet de volle steun van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen, BLOSO en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.

Happy Gym organiseert initiatie- en kleuterlessen ritmische gymnastiek

  Gepost door Jan Decrock op   5-3-2016 18:43
Provinciale voorronde Oost-Vlaanderen voor de jongeren en senioren A op 12 en 13 maart in Gent

Tijdens deze PV komen volgend gymnasten in actie.

  • de jongerencategorieën A- (individueel en groep) en B-niveau (groep) tot en met 12 jaar
  • voor het B- en C-niveau (individueel) tot en met 13 jaar.
  • de seniores A-niveau

De Provinciale titels van Oost-Vlaanderen worden hier verdeeld.

Zie https://www.gymfed.be/calendar/contest/2720250 voor meer info

  Gepost door Jan Decrock op   5-3-2016 18:34
Oost-Vlaamse Voorronde op 5 maart in de sportoase te Brasschaat

Op 5 maart gaat de Provinciale Voorronde Ritmiek A-niveau (13-15) en B-, C-niveau (14+) (ANT-OVL-WVL) door in Brasschaat.

We wensen alvast succes aan alle gymnasten

Meer info op de Gymfed site https://www.gymfed.be/calendar/contest/2720291

  Gepost door Jan Decrock op   5-3-2016 18:23
Dag 4 : Alea iacta est - Verslag Edwin WK Stuttgart deel 6

Het WK in Stuttgart zit erop. Het was een mooi kampioenschap, met heel fijne momenten, turnsters in topvorm, machtige oefeningen en mooie kampioenen. Het was een WK waarvan we ons vooral zullen herinneren dat onze jonge Belgen samen met drie wereldkampioenen op dezelfde mat hebben getraind, waarop wij de gastvrijheid en vriendelijkheid van Duitse organisatoren mochten ervaren, waarop vooral de stiptheid en correctheid van de organisatie opviel, het voortreffelijke transport, fijne accommodatie en trainingsfaciliteiten.

Een WK waarop onze meisjes de geneugten van de kiné leerden kennen, de Russische trainster leerde dat als een ander de voedingskabel van de laptop uittrapte, de batterij het op een gegeven moment het begeeft (en het dan volstaat om de kabel terug in te pluggen ipv de IT-er van dienst uit te kafferen). Het was het weerzien met Toutou, die we achteraf overigens net als het baasje niet meer hebben teruggezien overigens. De mevrouw van de "main office" - ik zal ze missen - die nu wellicht elke morgen reikhalzend naar mij op zoek zal gaan en dan van pure eenzaamheid stilletjes in een dip zal geraken.

Een WK trouwens met een fijne en uiterst gedreven en getalenteerde Belgische ploeg. De laatste dag was niet zo goed. Teveel fouten in de lintoefeningen verhinderden dat wij nog verder opklommen in de ranking.

Najlae was in een verloren gevecht met het lint gewikkeld, Kaat turnde goed en vlot tot één fatale fout. Alleen Paulien herpakte zich van een mindere eerste dag. De meisjes weten dat er meer inzat dan de 29e plaats. Er is trouwens slechts 1 punt verschil met plaats 26. Een teamcompetitie die trouwens een vertekend beeld geeft van de juiste waardeverhouding. Er waren immers in totaal 60 landen aanwezig, maar toch namen slechts 35 landen deel aan de teamwedstrijd. Sommigen vaardigden slechts 1 of 2 turnsters af en vielen dus uit de landenrangschikking. Onder hen dikwijls landen die zeker na ons waren geëindigd.

De 35 die wel meededen, waren degenen die een sterke ploeg konden afvaardigen. We mogen fier zijn op onze prestaties : België was één van de jongste teams op dit WK en de algemene teneur van de juryleden was lovend. We zouden een grote sprong voorwaarts hebben gemaakt. Het is een team waarmee verder moet gewerkt worden.

Ondergetekende is realist genoeg om te weten dat dingen beter konden en zouden moeten, maar dat ligt niet alleen aan de gymnasten. Ook de ondersteuning dient zijn verantwoordelijkheid te nemen. Maar ik ben wel fier op die jonge bende : ik heb mooie dingen gezien, met veel marge op progressie. Bravo meisjes. Schuss Stuttgart!

Stuttgart, 10 september 2015

Edwin

  Gepost door Jan Decrock op   11-9-2015 13:17
Dag 3 : België stormt door - Verslag Edwin WK Stuttgart deel 5

De organisatie van zo'n WK kost niet alleen een hoop geld, maar is als mega-evenement ook een gebeuren waaraan enorm veel mensen deelnemen. Niet meer dan 350 vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om alles in goede banen te leiden. Alles is dan ook tot in de puntjes geregeld en Duitsland zou Duitsland niet zijn mocht niets aan het toeval overgelaten worden. Tolken in alle mogelijke talen verzorgen de omzetting van het Duits en Engels voor delegaties die uit alle uithoeken van de wereld komen. Hostessen, veiligheidspersoneel, chauffeurs zijn op post en maken dit juist tot een uitzonderlijk evenement. Alle elektronica is aanwezig : er is livestream, beelden op youtube, een eigen Facebookpagina, twitter noem maar op. De delegatiehoofden krijgen vrijwel instant de uitslagen op de tablet via mail.

De catwalk in de zaal, waarlangs de turnsters de mat moeten betreden, eindigt in een Magic Floor : dat is een soort glazen paneel, waaronder conische lichtstralen bovenop het embleem van het tornooi "enjoy your rhythm" een illusie van watergolven geven, zodat de gymnaste de indruk krijgt over water te lopen. Heel origineel en spectaculair. Alles is ook op de seconde getimed : geen turnster komt te vroeg de mat op dan het uur dat voor haar is voorzien. Gaat de wedstrijd te snel, dan krijgt de speaker een bord voor de neus met de woorden "langsam - slow" om de dode tijd vol te praten.

Zo was het om 15u55 en 20" aan Paulien om de eerste knotsoefening van het Belgische team te brengen. Paulien was totnogtoe niet in actie gekomen op dit WK en was dus onze joker. Ze turnde een prachtige oefening tot een vijftal seconden voor het einde. Was het concentratieverlies, stress of een plotse onoplettendheid, maar de beide knotsen ontglipten haar waar zij zelden deze fout maakt. Weg knotsen maar ook weg risico en finaal ook weg een score die ons aan het dromen had kunnen zetten. De 13,500 punten waren slechts een magere troost en een baalmoment.

Aan de teamgenoten Joke en Najlae om deze uitschuiver recht te zetten. En zoals het teammates hoort, deden zij dat met allure. Joke was duidelijk gemotiveerd. Veel uitstraling en een zelfzekere oefening. Een klein foutje bij het vangen van de knots tussen de benen, maar voor de rest geen enkele aarzeling of drop. Prima zo. 14,333 was verdiend en een niet zo gekke score op een WK.

Dan kwam Najlae, na de derde Oostenrijkse turnster. Najlae was vastberaden om de slipper van de eerste dag recht te zetten. En onze nationale kampioene deed dat zoals alleen echte kampioenen dat kunnen : presteren onder druk. Najlae kreeg de ganse zaal mee op de tonen van Vaya con dios en dat dreef haar verder in de oefening. Even op zekerheid gespeeld bij het vangen van een knots tussen de benen, maar in het grijpen van de knotsen op het slotakkoord lag een heleboel weggewerkte frustratie. 14,816 daarmee kan je uitpakken.

België terug twee rijen vooruit en Letland, Egypte en Portugal liggen binnen bereik. Kaat, Joke en Najlae gaan die wel inpakken. We zijn er allemaal van overtuigd. "Langsam-slow", maar zeker.

Stuttgart, 08 september 2015

Edwin

  Gepost door Jan Decrock op   10-9-2015 13:12
Dag 2 : een Belgische Fenix - Verslag Edwin WK Stuttgart deel 4

Kiné. Je hoopt die niet nodig te hebben, maar eens je daar bent geweest na een sportprestatie, is iedereen er gek van. Bij de oriëntatiemeeting bij de aanvang van dit WK ( o wee als je er niet bent - 200 zwitserse frank boete -) was mij een briefje toegestopt met de melding dat op de eerste verdieping van de Hans Joachim Schleyerhalle, de physio ter beschikking stond van alle delegaties. Hopelijk hebben we die niet nodig, dacht ik onmiddellijk aan vervelende kwetsuren. Vele landen hebben trouwens een kiné in hun delegatie opgenomen, geen overbodige luxe bij zo'n zwaar belastend tornooi. De nationale federaties zorgen voor hun atleten. Tenzij we die ook zelf zouden bekostigen, doen wij dat niet dus.

Na twee dagen een stil bestaan te hebben geleden en bijna van eenzaamheid te zijn weggekwijnd op de eerste verdieping, daalde de kiné neder en sprak hij onze meisjes aan. Hij nodigde hen vriendelijk uit op een kiné-sessie na de volgende training. Sedertdien moeten er al afspraken worden gemaakt op uur, om op zijn tafel te mogen genieten van zijn magische handen. Onze meisjes zijn er vaste klant elke dag. Niet dat het zo'n knapperd is - het is een wat oudere man, en die zijn dat per definitie niet of niet meer - maar dat het deugddoend is staat vast. Topsport is ook verzorging, laat het gezegd zijn.

De tweede dag van het kampioenschap zorgde meteen toch voor wat stress. Na de wat mislukte openingsdag , mocht het nu niet opnieuw fout gaan. De zenuwen gierden niet alleen de gymnasten maar ook trainster Katrien en Mira door de keel. Deze laatste kreeg dan ook nog eens af te rekenen met een hardnekkige wesp, die het op haar caesar-salade gemunt had, wat niet altijd even hoogstaande choreografie tot gevolg had.

Ondergetekende bleef het toonbeeld van positief vertrouwen. Ik zwoer een dure eed dat wij nog 10 plaatsen op de ranking zouden stijgen en Kaat en Joke zouden daar vandaag mee beginnen.

Weer Oostenrijk eerst en dan Joke. De podiumtrainingen waren niet meteen voltreffers geweest voor Joke, dus toch wat terughoudendheid, maar je moet op zo'n momenten toch doorzetten in het vertrouwen. Joke was zeker gemotiveerd om er wat van te maken en dat was te zien op het moment dat ze op de mat kwam. Die Nessun Dorma zal mij altijd kippevel geven en als die ook nog eens goed geturnd wordt, lijkt het alsof Joke een verlengde is van Pavarotti. De hoge gooien net op het ogenblik van de crescendo van de muziek, is zo mooi dat je er stil van word. Joke maakte geen fouten (bij een meesterschap speelde zij op zeker door met de handen te vangen, maar het zij haar vergeven) en ze mocht terecht fier zijn in de sofa van de Kiss & Cry toen haar score van 14,300 getoond werd. Izmir is ver weg en vergeten! 

Na de tweede Oostenrijkse, was Kaat aan de beurt en zij deed niet onder voor haar teamgenote. Zoals gisteren, geen fouten, maar met nog meer panache bracht zij haar baloefening op de wondermooie tonen van haar muziek op de manier waarop het moet gebracht worden. 14,683 was haar deel. Dik verdiend. En wat belangrijk is, we doen weer meer met het peloton.

Het waren nog geen 10 plaatsen, een stuk of drie eerder, maar laat die zeven die voor ons staan maar sidderen. België komt eraan. Morgen knotsen met Joke, Paulien en Najlae. Stuttgart zal geweten hebben hoe een knotsoefening geturnd wordt in het kleine land aan de Noordzee ! Ik wed dat de kiné stiekem mee geniet.

Stuttgart, 08 september 2015

Edwin

  Gepost door Jan Decrock op   9-9-2015 13:06
Dag 1 : niet zo'n beste start - Verslag Edwin WK Stuttgart deel 3

Op ieder WK maak ik nieuwe vriendjes. Deze keer is de mevrouw van de "main office for delegations" mij goedgezind. Een rijzige dame, heel voorkomend, altijd druk in de weer maar super vriendelijk. In dat kantoor staan de brievenbusjes, voor iedere delegatie één, en langs deze weg wordt up to date informatie van de organisatie doorgespeeld aan de verschillende teams. Tweemaal per dag word je verondersteld zich daar aan te melden. Alhoewel er nog dames voor mij staan aan te schuiven, roept de vriendelijke mevrouw steevast : "Aha, Belgium". De lichtjes gestoorde blikken van de andere dames negerend - " I know him", zegt ze - neemt zij mijn informatie uit het vakje, dat ik, tegen het obligate ontvangstbewijs, dankbaar in ontvangst neem. Begeleid door de verbaasde blikken van de collega 'hoofden', maak ik aanstalten om te vertrekken, maar de mevrouw van het bureau roept mij nog na : "Come on, go for it today. Beat the Russians". Een zeker schaamrood stijgt me naar de wangen en met ietwat groter passen verlaat ik de "main office for delegations".

Het was immers D-day voor onze delegatie. Het WK ging van start en de eerste twee oefeningen, telkens met hoepel moesten vandaag worden geturnd. Het lot had ons ingedeeld in groep B en Kaat mocht de este Belgische hoepeloefening brengen.

Ze deed het zeer correct, zuiver en alle moeilijkheden werden ook geturnd, met de nodige overtuiging en uitstraling. Als eerste jaars senior was dit een gave prestatie. Met een score van 13,841 bracht deze oefening ons in een pelotonnetje, waarin nog vele mogelijkheden waren om een fraai klassement te maken.

 

 

Na de Oostenrijkse Rupprecht, was het de beurt aan Najlae. Het verging haar minder goed. Bij een eerste risico-element, kwam de hoepel achter haar op het been terecht en nam het hazenpad, rolde buiten de mat en er terug op. Een technische en moeilijkheidsfout die wellicht 2 zoniet 2,5 punten kostte. Ook het slotelement ging wat de mist in, zodat we niet echt konden spreken van een goed begin. We moesten de rol met het pelotonnetje wat lossen. Geen man over boord, maar een tegenslag waarop niet was gerekend. 

Niet getreurd echter. We geven de moed niet op en de turnsters zijn vastberaden de opgelopen averij te herstellen met een glansprestatie morgen met bal. Dan is het aan Kaat en Joke. De avondtraining liet het beste verhopen.

Van mijn kant zal ik morgen aan de mevrouw van de "main office" eens haar naam vragen en haar toch zeggen dat het verslaan van de Russen toch nog niet voor onmiddellijk zal zijn. Maar we werken eraan.

Stuttgart, 7 september 2015

Edwin

  Gepost door Jan Decrock op   9-9-2015 12:58
Jetz geht’s los - Verslag Edwin WK Stuttgart deel 2

De Porsche-arena is een deel van een gigantisch sportcomplex aan de rand van Stuttgart, vrijwel aan de oevers van de Nektar, de rivier die door de stad loopt. De hal zelf is immens en zou menig basket- of volleybalclub jaloers maken. Er is een rondgang die op zich ook toegang geeft tot de Hans Joachim Schleyerhalle , een - als het even kan - nog grotere zaal met twee publieksringen rondom. In die laatste zaal zijn maar liefst 11 trainingsmatten aangebracht, elk afgesloten met een geluidswerende wand, zodat het binnenplein als het ware in elf vakjes is verdeeld. Elke mat zijn eigen geluidsinstallatie, via laptop. Door de wanden is er weinig geluidshinder van de andere tapijten. Nog eens verder zijn er nog drie trainingsmatten in de 'additional hall' .

Als,je dat allemaal bij mekaar neemt en jet trainingschema volgt, heb je dagelijks tot enkele kilometer op de stappenteller. En dan nog niet gesproken over de honderden medewerkers van de LOC ( local organizing committee ) die deze afstanden ettelijke keren per dag moeten afleggen. Maar Duitsers zouden geen Duitsers zijn als ze daar niets hadden op gevonden : de step. Elke vrijwilliger heeft er zo één ter beschikking en zoeft, geladen met papieren of andere dozen, van her naar der met de step. Ik weet niet wat het laadvermogen is van zo'n vehikel maar soms is die zo volgeladen, dat het voetplankje het dreigt te begeven. En het moet zijn dat hen die opdracht is gegeven, want ze beschermen hun persoonlijke step als een soldaat zijn geweer. Ook al rijden ze er niet op, ze dragen hem gewoon mee aan de hand.

De zenuwachtigheid begint zich stilaan meester te maken van onze delegatie. Laatste podiumtraining vandaag en dat ten aanzien van de bijna voltallige schare juryleden. Izmir indachtig, moet die training deze keer goed zijn. We moeten de Belgische ritmiek op de netvliezen van de dames in het blauw branden, zodat ze zich onze gymnasten nog herinneren, één dag later. Het lot heeft uitgewezen dat we onze podiumtraining kunnen doen met onze trainingsmaatjes uit Rusland.

Geen nood. De globale indruk was positief. Najlae turnde correct ondanks een moeilijke opwarming. Publiek geeft een kick. Joke deed een aarzelende baloefening, maar was dan weer ok met knotsen. Paulien was heel goed. Knappe knots- en lintoefening. Ze wordt ongetwijfeld een troef de laatste twee wedstrijddagen. Kaat beperkte zich tot de oefeningen met bal en hoepel en was ook foutloos. Voor de aardigheid, toch even vermelding dat Margarita Mamun wél even in de fout ging. Maar meer dan een voetnoot is dat niet.

Nu goed slapen en morgen voor echt !

Stuttgart, 06 september 2015

Edwin

  Gepost door Jan Decrock op   8-9-2015 0:53
Weerzien met Toutou - Verslag Edwin WK Stuttgart Deel 1

"Wir leben autos". Je denkt daarbij natuurlijk onmiddellijk aan het publiciteitsfilmpje van Opel, maar laat dat nu alleen het automerk zijn dat je niet onmiddellijk opvalt in Stuttgart. Ook al is Audi geboren en getogen in Ingolstadt en BMW een Beiers product, enorm grote centra van die twee merken laten u dadelijk kennis maken met de kern van het economisch leven in de hoofdstad van Baden-Würtenberg. Toch stijgt daar één kanjer nog bovenuit en dat is Mercedes-Benz, dat zijn thuishaven heeft in Stuttgart. Het Mercedes-Benz museum, met de aloude prototypes en heuse racewagens, is wereldberoemd. Op dezelfde laan van het Messehotel Europe, waar we verblijven, staat een gigantisch gebouw en op het bod voor de ingang staat "Mercedes-Benz Bank". Het moet ook zijn dat die vierwielers hier niet veel held kosten of dat ze hier een goede verzekering hebben, want de Mercedes cowboys rijden hier als gekken. Op twee dagen al evenveel ongevallen gezien ( met japanse wagens weliswaar...)

Stuttgart is deze dagen ook de verzamelplaats van de 'fine fleur' van de ritmische gymnastiek, want straks gaan hier de wereldkampioenschappen plaatsgrijpen, die meteen ook zullen beslissen over 15 plaatsen op de komende Olympische spelen in Rio volgend jaar. Ons land is ook van de partij. We gaan meedoen aan de landenwedstrijd met Kaat (Gym Mol) en drie Happy Gymmers Joke, Najlae en Paulien. Geen gemakkelijke opgave, maar deze sterke generatie zal ongetwijfeld een sterke prestatie neerzetten. We logeren in het Messehotel. Netjes en rustig, maar gelegen in een buitenwijk van Stuttgart, heeft het wel wat weg van een desolaat verblijf, dat volop vernieuwd wordt. Het restaurant is dicht en ook de barman geeft niet thuis.

Het zijn harde tijden voor een delegatiehoofd. Mira is zoals alle juryleden in quarantaine geplaatst in een hotel, dertig minuten en twee metro's ver. De accreditatieprocedure verliep gelukkig een stuk vlotter dan die in Izmir en 's anderendaags vatten de meisjes al onmiddellijk de trainingsarbeid aan. Deel van het opwarmen gebeurt op een soort bovenste deel van een plint, van, jawel.... 

Kort nadien hoor ik achter mij een bekend geluid. Een gekef. Het moet zijn dat hij mij nog herinnerde - honden hebben een onvoorstelbaar geheugen - maar daar stond vrolijk kwispelend Toutou Oekraïens te wezen. Het beestje stierf zowaar bijna de verhangingsdood, toen het bij de leiband door zijn niet-zo-soepel-meer-zijnde baasje van de grond werd getild. Met licht uitpuilende oogjes bleef het een hele tijd nahijgen.

Om de concurrentie ook iets te gunnen, gaat het gebeuren plaatsgrijpen in deze PorscheArena.

Samen met de trainingshallen een gigantisch evenementen complex. Uitstekend voor de stappenteller, als je telkens weer van de ene hal naar de andere moet. Iedereen super vriendelijk en hulpvaardig en de organisatie is totnogtoe vlekkeloos, maar strikt. Duits. Heerlijk voor de meisjes is dat zij in dezelfde trainingsgroep zitten met de Russische vedetten Mamoun, Kudryavtseva en Soldatova. Soms wat teveel respect misschien (waarom terugkruipen op amper een vierde van de trainingsmat) maar super motiverend...niet willen onderdoen, gedrevenheid...prima zo. Vandaag was de eerste podiumtraining. Zonder fout was het niet, maar toch zeer matuur geturnd. Zenuwen wellicht, doch ze lijken min of meer onder controle. Houden zo.

Morgen is het de grote vuurproef : de podiumtraining 'voor het echt'. Maar de sfeer zit goed en het team hangt goed aan mekaar. We hebben er allemaal vertrouwen in. Voor het slapengaan vraag ik mij nog af of het beestje al wat is bijgekomen van die gruwelijke beproeving die het heeft moeten doorstaan. De tol van de roem. Sweet dreams.

Stuttgart, 5 september 2015

Edwin

  Gepost door Jan Decrock op   8-9-2015 0:49
Najlae doet het ook in de Stadsloop

 

Wie denkt dat Happy Gym turnsters alleen actief zijn in de turnzaal, heeft het mis voor. Op 17 mei jl had in de Gentse stadskern de jaarlijkse Stadsloop plaats. Net geen zesduizend lopers die zich in een lange sliert en onder een stralend zonnetje een weg baanden doorheen het stadscentrum. Via het Sint Baafsplein, het stadhuis, Hoogpoort en Langemunt, over de vrijdagmarkt in een traject dat naar keuze 5 of 10km kon bedragen, met op het eind nog een nijdig klimmetje in de Sint Pietersnieuwstraat naar het Sint Pietersplein. En zie, wie we daar aantreffen : kersvers Belgisch kampioene Najlae die binnenstad. En nog niet eens zo kwaad. In een tijd van 29 min 24sec legde ze beslag op een 518e plaats van de 1550 deelnemers over die afstand. Binnen het eerste derde van het klassement, zo klinkt het in het GymFed jargon… Dikke proficiat Najlae !

  Gepost door Edwin De Backer op   25-5-2015 0:01
Test
Count : 10
1 - 10 Next
 

 Geplande Activiteiten

Happy Gym

 ‭(Verborgen)‬ Aankondigingen

 Koppelingen

  BLOSO
  BOIC
  De Vlaamse Gymnastiek Federatie
  Gymfoto
  Stad Gent
  Provincie Oost-Vlaanderen
  Marc Voltigier Clips and DVDs