Verdergaan naar hoofdinhoud
Logo

Happy Gym

Zoeken
Home
Coaches
Foto's en Video's
Happy Cup
  
Happy Gym > Clubinfo > Indeling gymnasten 2014-2015  

Indeling gymnasten 2014-2015

 
 

°2007

I1 8 jaar

I2 8 jaar

°2006

I1 9 jaar

I2 9 jaar

°2005

A 10 jaar

B 10 jaar

C 10 jaar

°2004

A 11-12 jaar

B 11 jaar

C 11 jaar

°2003

B 12 jaar

C 11 jaar

°2002

A 13-15 jaar

B 13 jaar

C 13 jaar

°2001

B 14-15 jaar

C 14-15 jaar

°2000

°1999 en ervoor

A SENIORES

B 16+ jaar

C 16+ jaar

A niveau
Deze gymnasten trainen elke dag en halen 25 uur training per week. Zij worden intensief voorbereid op nationale en internationale wedstrijden. In België zijn er provinciale kampioenschappen, Vlaamse kampioenschappen en Belgische kampioenschappen, waarvoor zij zich telkens dienen te plaatsen. Internationaal wordt deelgenomen aan wedstrijden waarvoor de club uitnodigingen ontvangt. De besten worden door de gymnastiekfederatie (gymfed) uitgezonden naar topwedstrijden in het buitenland.

 
B niveau
Dit niveau is technische afgestemd op het A niveau. In wezen is het een voorbereiding voor het A niveau. De meisjes trainen iets minder aantal uren, maar staan tevens onder de hoede van de hoofdtrainster. Ook deze meisjes kunnen deelnemen aan internationale wedstrijden waarvoor de club uitnodigingen ontvangt.Nationaal nemen zij deel aan Provinciale voorrondes, vlaams kampioenschap en Belgisch kampioenschap KBT. Samen met het A niveau wordt deelgenomen aan de Vlaamse Interclub. 
 
C niveau
Onze gymnasten van het C niveau hebben een basislenigheid. Onze trainsters beoordelen de vorderingen die ze maken en de mogelijkheden om door te groeien in het competitieniveau. Balletlessen zorgen voor de vervolmaking van de lichaamsscholing. Deze turnsters trainen 3 à 4 keer per week. Het C-niveau is geen nationaal niveau : competitief worden provinciale voorrondes en een vlaams kampioenschap afgewerkt. Tegelijk is een Interclub C een onderdeel van de Vlaamse Interclubkampioenschappen.
 
I niveau
Het Instapniveau is het competitieniveau voor de allerjongste gymnastjes. Vanaf 8 jaar kan er aan competitie gedaan worden. Deze meisjes leren eerst 1 oefening aan zonder tuigen. Deze oefening is een opgelegde oefening. Alle meisjes uit deze categorie leren eerst dezelfde oefening aan. Dit is belangrijk aangezien deze oefening de basiselementen bevat van de ritmische gymnastiek.
Deze meisjes trainen twee tot drie keer in de week en kunnen mits kwalificatie deelnemen aan alle provinciale wedstrijden en afhankelijk van de leeftijd en categorie ook aan het vlaams kampioenschap..

RECREATIE niveau
Ritmische gymnastiek is niet alleen competitie. Meisjes die de sport graag beoefenen zonder competitiedruk, kunnen in de recreatieve afdeling terecht. Zij trainen tot tweemaal per week en leggen zich hoofdzakelijk toe op de algemene gymnastische ontwikkeling. Er wordt hoofdzakelijk gewerkt naar demo-oefeningen en het jaarlijkse turnfeest.

Laatst gewijzigd op 1/10/2014 22:43  door Jan Decrock